Un desert foarte fin și gustos, de fapt este ca o clătită mare cu mere, dar ceva mai fragedă și aromată. Un mare plus al rețetei este că se face repede și simplu, chiar vă recomand s-o încercați.
Eu am mai improvizat puțin și am turnat peste ea un Sos Anglaise și nu a fost rău deloc, ba chiar a făcut-o și mai deosebită. Puteți s-o serviți ca atare sau cu înghețată de vanilie, iaurt cu fructe, o dulceață aromată, etc.
Pregătim mai întâi aluatul - o chestie utilă de știut, se poate face și ceva din timp și lăsat la frigider, de ex. peste noapte și dimineața faceți prăjitura.
Într-un bol amestecați făina cu zahărul și sarea.
Adăugați ouăle și amestecați bine cu mixerul.
Turnați laptele, mixați bine și lăsați aluatul să se odihnească 20-30 minute.
În acest timp puneți stafidele la înmuiat cu romul.
Chestia cu stafidele și alcoolul se poate face la fel din timp, dar puteți și să nu adăugați alcool în desert.
Apoi curățați și feliați subțire merele (important să le feliați cât mai subțire să fie mai fragede și să reușească să se coacă).
Le amestecați cu zeama de lămâie, să nu-și schimbe culoarea.
Apoi adăugați stafidele scurse de rom (acesta se toarnă în aluat).
Ungeți o formă cu unt/ulei și o presărați cu făină sau pesmet (eu nu am făcut nimic, că am pus-o într-o tavă de silicon).
Puneți în ea merele cu stafide și turnați deasupra aluatul.
Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade, lăsați 40 de minute.
După ce îl scoateți veți observa că se va mai lăsa, așa și este normal să fie.
Lăsați-l să se răcorească bine.
Apoi îl puteți servi pudrat deasupra cu zahăr pudră pe lângă înghețată, sos de vanilie, iaurt sau o dulceață aromată.
Eu am făcut jumătate din cantitatea de Sos Anglaise - preparat cu lapte și am adăugat în gălbenușurile bătute 1 lingură de amidon să fie puțin mai gros sosul.
L-am turnat așa fierbinte peste prăjitură.
Apoi l-am feliat și servit - bineînțeles vă păstrați puțin sos să mai adăugați pe parcurs la fiecare în farfurie, dacă vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.