Un desert foarte fin si gustos, de fapt este ca o clatita mare cu mere, dar ceva mai frageda si aromata. Un mare plus a retetei este ca se face repede si simplu, chiar va recomand s-o incercati.
Eu am mai improvizat putin si am turnat peste ea un Sos Anglaise si nu a fost rau deloc, ba chiar a facut-o si mai deosebita. Puteti s-o serviti ca atare sau cu inghetata de vanilie, iaurt cu fructe, o dulceata aromata, etc.
Pregatim mai intai aluatul - o chestie utila de stiut, se poate face si ceva din timp si lasat la frigider, de ex.peste noapte si dimineata faceti prajitura.
Intr-un bol amestecat faina cu zaharul si sarea.
Adaugati ouale si amestecati bine cu mixerul.
Turnati laptele, mixati bine si lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
In acest timp puneti stafidele la inmuiat cu romul.
Chestia cu stafidele si alcoolul se poate face la fel din timp, dar puteti si sa nu adaugati alcool in desert.
Apoi curatati si feliati subtire merele(important sa le feliati cat mai subtire sa fie mai fragede si sa reauseasca sa se coaca).
Le amestecati cu zeama de lamaie, sa nu-si schimbe culoarea.
Apoi adaugati stafidele scurse de rom(acesta se toarna in aluat).
Ungeti o forma cu unt/ulei si o presarati cu faina sau pesmet(eu nu am facut nimic, ca am pus-o intr-o tava de silicon).
Puneti in ea merele cu stafide si turnati deasupra aluatul.
Si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade, lasati 40 de minute.
Dupa ce il scoateti veti observa ca se va mai lasa, asa si este normal sa fie.
Lasati-l sa se racoreasca bine.
Apoi il puteti servi pudrat deasupra cu zahar pudra pe langa inghetata, sos de vanilie, iaurt sau o dulceata aromata.
Eu am facut jumate din cantitate de Sos Anglaise -preparat cu lapte si am adaugat in galbenusurile batute 1 lingura de amidon sa fie putin mai gros sosul.
L-am turnat asa fierbinte peste prajitura.
Apoi l-am feliat si servit - bineinteles va pastrati putin sos sa mai adaugati pe parcurs la fiecare in farfurie, daca va place.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.