A venit timpul sa experimentez aluatul de la Galeta cu umpluturile sarate si am fost din nou foarte placut surprinsa, si nu numai eu. Placinta a fost absolut delicioasa, s-a terminat repede si chiar v-o recomand - in plus se prepara repede pentru ca toate ingredientele din umplutura sunt crude.
Apropo, in varianta de post placinta merge facuta doar cu cartofi si ceapa, fara oul uns deasupra, este foarte gustoasa si in aceasta varianta.
Preparati aluatul conform pasilor 1-5 din reteta de Galeta cu mere.
Lasati-l 30 minute la odihnit, si apropo sa nu va alarmati daca aluatul e uleios - este normal doar contine ulei.
Cartofii cruzi si ceapa se taie cubulete marunte.
La fel si carnea, o taiati cubulete mici(daca aveti carne de vita mai bine s-o dati prin masina de tocat carne).
Adaugati carnea la cartofi si ceapa, puneti 1 lingurita de sare, 1 de ulei si putin piper negru macinat - amestecati bine.
Aluatul se intinde intr-o foaie mai mare, mai groasa pe mijloc si subtire pe margini.
Presarati putin gris in mijloc.
Puneti umplutura, asa ca sa ramana cam 5-7 cm de margini libere din foaia de aluat.
Adunati spre mijloc aceste margini lasand centrul placintei deschis.
Optional puteti s-o ungeti deasupra cu ou, sa fie mai lucioasa cand se coace.
Mijlocul lasat deschis il acoperiti cu o bucatica de folie, sa se coaca bine cartofii si carnea in aburi.
Puneti placinta la cuptor pentru 45-50 de minute, la 200 grade.
Cam dupa 40 minute luati folia si verificati daca s-au facut cartofii, daca sunt moi, lasati-o inca 10 minute in cuptor fara folie.
Daca se rumeneste prea tare deasupra dar cartofii inca nu sunt gata, puneti o bucata de folie mai mare peste placinta din cuptor, sa nu o ardeti, dar o tineti pana legumele sunt gata.
O scoateti, lasati sa se racoreasca putin si serviti, este delicioasa si calda si rece.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.