Chec cu nuca si scortisoara, de post

Imi place mult perioada postului pentru ca este o provocare pentru mine sa gasesc si gatesc retete deosebite si bineinteles gustoase.

Acest chec este inca o dovada ca se poate manca gustos si in post - aromat, gustos si fraged, vi-l recomand cu mare placere.

Merge sa adaugati si bucatele de ciocolata neagra in el, sau il faceti ca blat de tort si acoperiti cu crema de ciocolata de post. Nucile recomand sa nu le macinati faina, lasati bucatelele mici, sa se simta in chec.

Ingrediente
Ulei de floarea soarelui
125 ml
sau 100g=12 linguri
Apa
130 ml
sau 140g = 14 linguri
Zahar
220 g
sau 10 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba
220 g
Scortisoara
1 lingurita
Praf de copt
2 lingurite
Nuci macinate
80 g
Cacao pudra
2 linguri
puteti adauga si cioclata neagra bucatele - 50-100g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol turnati uleiul, apa, zaharul si vanilia, amstecati bine cu un tel sau lingura.

Chec cu nuca si scortisoara, de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati faina, scortisoara, praful de copt si cacao - amestecati cu telul bine sa nu fie cocoloase.

Chec cu nuca si scortisoara, de post - Pas 2
Pas 3

La urma puneti nuca macinata si optional bucatelele de ciocolata.

Chec cu nuca si scortisoara, de post - Pas 3
Pas 4

Trebuie sa va iasa un aluat mai dens, ca smantana groasa.

Chec cu nuca si scortisoara, de post - Pas 4
Pas 5

Il turnati intr-o tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.

Chec cu nuca si scortisoara, de post - Pas 5
Pas 6

La mine a avut tendinta sa se rumeneasca cam tare la urma, desi nu trecuse testul scobitorii.

Deci, ultimele 10-15 minute l-am copt cu folie de aluminiu deasupra, sa nu se usuce prea tare, dar sa fie sigur copt inauntru.

Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava timp de vreo ora, acoperit cu un prosop.

Chec cu nuca si scortisoara, de post - Pas 6
Pas 7

Recomand sa-l taiati dupa ce se raceste complet, fiindca nu are oua in compozitie este mai sfaramicios putin.

Pofta Buna!

Chec cu nuca si scortisoara, de post - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min