Imi place mult perioada postului pentru ca este o provocare pentru mine sa gasesc si gatesc retete deosebite si bineinteles gustoase.
Acest chec este inca o dovada ca se poate manca gustos si in post - aromat, gustos si fraged, vi-l recomand cu mare placere.
Merge sa adaugati si bucatele de ciocolata neagra in el, sau il faceti ca blat de tort si acoperiti cu crema de ciocolata de post. Nucile recomand sa nu le macinati faina, lasati bucatelele mici, sa se simta in chec.
Intr-un bol turnati uleiul, apa, zaharul si vanilia, amstecati bine cu un tel sau lingura.
Adaugati faina, scortisoara, praful de copt si cacao - amestecati cu telul bine sa nu fie cocoloase.
La urma puneti nuca macinata si optional bucatelele de ciocolata.
Trebuie sa va iasa un aluat mai dens, ca smantana groasa.
Il turnati intr-o tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.
La mine a avut tendinta sa se rumeneasca cam tare la urma, desi nu trecuse testul scobitorii.
Deci, ultimele 10-15 minute l-am copt cu folie de aluminiu deasupra, sa nu se usuce prea tare, dar sa fie sigur copt inauntru.
Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava timp de vreo ora, acoperit cu un prosop.
Recomand sa-l taiati dupa ce se raceste complet, fiindca nu are oua in compozitie este mai sfaramicios putin.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.