Chec cu nucă și scorțișoară, de post

Îmi place mult perioada postului pentru că este o provocare pentru mine să găsesc și gătesc rețete deosebite și bineînțeles gustoase.

Acest chec este încă o dovadă că se poate mânca gustos și în post - aromat, gustos și fraged, vi-l recomand cu mare plăcere.

Merge să adăugați și bucățele de ciocolată neagră în el, sau îl faceți ca blat de tort și acoperiți cu cremă de ciocolată de post. Nucile recomand să nu le măcinați făină, lăsați bucățelele mici, să se simtă în chec.

Ingrediente
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
sau 100g=12 linguri
Apă
130 ml
sau 140g = 14 linguri
Zahăr
220 g
sau 10 linguri
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă
220 g
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Nuci măcinate
80 g
   
Cacao pudră
2 linguri
puteți adăuga și ciocolată neagră bucățele - 50-100g
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol turnați uleiul, apa, zahărul și vanilia, amestecați bine cu un tel sau lingură.

Chec cu nucă și scorțișoară, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați făina, scorțișoara, praful de copt și cacao - amestecați cu telul bine să nu fie cocoloașe.

Chec cu nucă și scorțișoară, de post - Pas 2
Pas 3

La urmă puneți nuca măcinată și opțional bucățelele de ciocolată.

Chec cu nucă și scorțișoară, de post - Pas 3
Pas 4

Trebuie să vă iasă un aluat mai dens, ca smântâna groasă.

Chec cu nucă și scorțișoară, de post - Pas 4
Pas 5

Îl turnați într-o tavă așternută cu hârtie de copt și puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute.

Chec cu nucă și scorțișoară, de post - Pas 5
Pas 6

La mine a avut tendința să se rumenească cam tare la urmă, deși nu trecuse testul scobitorii.

Așadar, ultimele 10-15 minute l-am copt cu folie de aluminiu deasupra, să nu se usuce prea tare, dar să fie sigur copt înăuntru.

Îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească în tavă timp de vreo oră, acoperit cu un prosop.

Chec cu nucă și scorțișoară, de post - Pas 6
Pas 7

Recomand să-l tăiați după ce se răcește complet, fiindcă nu are ouă în compoziție este mai sfărâmicios puțin.

Poftă Bună!

Chec cu nucă și scorțișoară, de post - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min