Nu mă satur să testez în continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum vă propun o super variantă cu același aluat dar în formă de tartă.
Deși este o variantă destul de banală și simplă, a avut un mare succes la toți care au gustat-o - este puțin crocantă, fragedă, caramelizată, cu gust de căpșuni (am folosit gem de căpșuni aici) și nuci.
Preparați aluatul conform cu pașii 1-5 din Rețeta de Galetă cu mere.
Lăsați să se odihnească 30 minute.
După acest timp mai frământați puțin aluatul cu făină pe masă, lăsați-l 15 minute să se odihnească după care îl împărțiți în 2 bucăți - una mai mare și alta mai mică (cam 1 sfert și 3 sferturi de aluat).
Bila mai mare de aluat o întindeți într-o foaie de mărimea tăvii de tartă pe care o aveți, așa ca să ridicați și bordurile. Tava mea are 30 cm în diametru, cu degetele mai întindeți și nivelați aluatul ca să se aranjeze bine în tavă și pe pereți.
Peste aluat presărați grișul și turnați dulceața sau gemul - întindeți atent cu o furculiță pe toată suprafața.
Peste gem presărați nucile tocate nu foarte mărunt.
Bila mai mică de aluat o întindeți într-o foaie subțire și tăiați dungi subțiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tartă.
Le aranjați ca în poză, sau după cum vă place.
Coaceți tarta la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, până se rumenește frumos.
Lăsați să se răcorească puțin și opțional puteți s-o decorați cu zahăr pudră.
Puteți s-o serviți și caldă și rece, este absolut delicioasă în ambele variante.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.