Nu ma satur sa testez in continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum va propun o super varianta cu acelasi aluat dar in forma de tarta.
Desi este o varianta destul de banala si simpla, a avut un mare succes la toti care au gustat-o - este putin crocanta, frageda, caramelizata, cu gust de capsuni(am folosit gem de capsuni aici) si nuci.
Preparati aluatl conform cu pasii 1-5 din Reteta de Galeta cu mere.
Lasati sa se odihneasca 30 minute.
Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).
Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.
Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.
Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.
Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.
Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.
Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.
Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.