Tarta cu gem si nuci(de post)

Nu ma satur sa testez in continuare aluatul de la Galeta cu mere, acum va propun o super varianta cu acelasi aluat dar in forma de tarta.

Desi este o varianta destul de banala si simpla, a avut un mare succes la toti care au gustat-o - este putin crocanta, frageda, caramelizata, cu gust de capsuni(am folosit gem de capsuni aici) si nuci.

Ingrediente
Faina alba
2 pahare
Apa clocotita
0.5 pahare
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.5 lingurite
Dulceata
400 ml
sau gem
Nuci tocate
1 pahar
Gris de grau
3 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Preparati aluatl conform cu pasii 1-5 din Reteta de Galeta cu mere.

Lasati sa se odihneasca 30 minute.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp mai framntati putin aluatul cu faina pe masa, lasati-l 15 minute sa se odihneasca dupa care il impartiti in 2 bucati - una mai mare si alta mai mica(cam 1 sfert si 3 sferturi de aluat).

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 2
Pas 3

Bila mai mare de aluat o intindeti intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti, asa ca sa ridicati si bordurile. Tava mea are 30cm in diametru, cu degetele mai intindeti si nivelati aluatul ca sa se aranjeze bine in tava si pe pereti.

Peste aluatl presarat grisul si turnati dulceata sau gemul - intindeti atent cu o furculita pe toata suprafata.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 3
Pas 4

Peste gem presarati nucile tocate nu foarte marunt.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 4
Pas 5

Bila mai mica de aluat o intindeti intr-o foaie subtire si taiati dungi subtiri din ea pentru a face modelul de deasupra la tarta.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 5
Pas 6

Le aranjati ca in poza, sau dupa cum va place.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 6
Pas 7

Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca putin si optional puteti s-o decorati cu zahar pudra.

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 8
Pas 9

Puteti s-o serviti si calda si rece, este absolut delicioasa in ambele variante.

Pofta Buna!

Tarta cu gem si nuci(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min