Ciorbă de pui cu fasole verde

Această ciorbă este una din mâncărurile pe care le-am improvizat după lista de produse pe care am voie să le consum în regimul indicat de nutriționist. Și mi-a plăcut atât de mult că merită să v-o arăt și vouă, este super bună, am savurat o oală de 5 litri până la ultima lingură și îmi părea rău că s-a terminat.

M-am gândit eu să transform ciorba de pui, preparată de obicei cu făinoase (tăiței, găluște, etc) într-o variantă mai light și sănătoasă - și spre uimirea mea foarte gustoasă. Eu chiar v-o recomand, cu siguranță toți aveți niște pungi cu fasole congelată pe care nu știți cum să le mai utilizați :)

Ingrediente
Carne de pui
1 kg
dacă vreți să fie mai light ciorba, scoateți pielea de la pui
Fasole verde
500 g
eu am folosit congelată
Morcovi
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
și țelină dacă vă place
Ardei gras
1 buc
   
Ouă
1 buc
   
Borș acru
500 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
Roșii
1 buc
sau 2-3 linguri roșie cubulețe din conservă
Frunză de dafin
2 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Bucățile de pui se spală bine și se pun la fiert în apă cât să le acopere bine. Când începe să fiarbă scoateți spuma și adăugați 1 ceapă, rădăcina de pătrunjel/țelină, 1 ardei - toate întregi.

Apoi adăugați roșia tăiată bucățele și 2 frunze de dafin, faceți focul mic și lăsați să fiarbă 1 oră.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 1
Pas 2

Morcovul se dă prin răzătoare, o jumătate de ceapă se taie mărunt (cealaltă jumătate o păstrați).

Într-o tigaie căliți morcovul și ceapa cu puțin ulei până încep să se rumenească ușor.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 2
Pas 3

Când a fiert carnea, scoateți legumele întregi - le puteți arunca sau refolosi la altă mâncare.

Adăugați fasolea verde ruptă bucățele și morcovul cu ceapa călite - amestecați și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați până este gata fasolea (gustați cam după 20 de minute).

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 3
Pas 4

Când a fiert fasolea adăugați borșul acru și sare după gust.

Aveți grijă să puneți un borș acru bun - preferatul meu rămâne tot borșul preparat în casă, nu se compară cu niciunul din comerț.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 4
Pas 5

Oul îl amestecați cu o furculiță și turnați încet în oala cu ciorbă - în același timp amestecați în oală ca să se desfacă oul, să nu fie bucăți mari de omletă.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 5
Pas 6

Lăsați ciorba până începe iar să fiarbă (faceți focul mai mare sub oală după ce adăugați borșul și oul).

Adăugați apoi pătrunjel tocat și cealaltă jumătate de ceapă tăiată mărunt, opriți focul imediat.

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 6
Pas 7

Lăsați ciorba acoperită cu capac 10-15 minute, să se pătrundă.

Apoi serviți, noi am pus și câte o lingură de iaurt în ea (sau puteți și cu smântână).

Poftă Bună!

Ciorbă de pui cu fasole verde - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 l (10-12 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min