Mancare de spanac cu oua

Am gasit saptamanile trecute spanac proaspat in piata, desi este de sera totusi il prefer mai mult decat pe cel congelat. Il folosesc mai mult proaspat in salate, dar mi-a venit sa fac o mancarica cu oua si mi-a placut asa de mult ca a devenit una din preferatele noastre. Cred ca puteti sa-l folositi si pe cel congelat daca nu gasiti proaspat.

O foarte buna varianta de mic dejun, cina sau pranz - este gustos, satios si spanacul parca capata alta consistenta si gust cu ouale, si cum fara branza deasupra... Nu sunt mare amatoare de mancaruri cu spanac dar asta a devenit preferata mea, in plus are multe vitamine si este satioasa - mancare perfecta pentru cei care tin la silueta si sanatate.

Apropo, a mancat f.bine si Sofia spanacul in asa forma - cu siguranta poate fi introdus in meniul copiilor.

Ingrediente
Spanac
200 g
proaspat sau congelat
Oua
2 buc
Ceapa alba
0.5 buc
Ulei de masline
1 lingura
Sare
0.5 lingurite
Branza telemea
50 g
eu am folosit telemea de oaie
Pasi de urmat
Pas 1

Daca aveti spanac proaspat il spalati si preparati conform pasilor 1-7 din Reteta de Spanac cu usturoi. Apoi il tocati, nu foarte marunt.

Daca folositi spanac congelat, mai bine alegeti spanac frunze nu tocat - si il folositi direct din punga.

Mancare de spanac cu oua - Pas 1
Pas 2

Taiati ceapa marunt si o caliti in putin ulei.

Mancare de spanac cu oua - Pas 2
Pas 3

Adaugati spanacul, amestecati bine si lasati 5 minute sa se patrunda.

Mancare de spanac cu oua - Pas 3
Pas 4

Ouale se bat bine cu o furculita.

Mancare de spanac cu oua - Pas 4
Pas 5

Si le adaugati in tigaie.

Mancare de spanac cu oua - Pas 5
Pas 6

Amestecati periodic pana ouale se gatesc complet - cam 5 minute.

Potriviti de sare.

Mancare de spanac cu oua - Pas 6
Pas 7

Serviti mancarea calda, cu putina branza rasa presarata deasupra.

Merge foarte bine si cu o lingura de iaurt pe langa, ca un fel de sos.

Pofta Buna!

Mancare de spanac cu oua - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (1 portie)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min