Mâncare de spanac cu ouă

Am găsit săptămânile trecute spanac proaspăt în piață, deși este de seră totuși îl prefer mai mult decât pe cel congelat. Îl folosesc mai mult proaspăt în salate, dar mi-a venit să fac o mâncărică cu ouă și mi-a plăcut așa de mult că a devenit una din preferatele noastre. Cred că puteți să-l folosiți și pe cel congelat dacă nu găsiți proaspăt.

O foarte bună variantă de mic dejun, cină sau prânz - este gustos, sățios și spanacul parcă capătă altă consistență și gust cu ouăle, și cum fără brânză deasupra... Nu sunt mare amatoare de mâncăruri cu spanac dar asta a devenit preferata mea, în plus are multe vitamine și este sățioasă - mâncare perfectă pentru cei care țin la siluetă și sănătate.

Apropo, a mâncat f. bine și Sofia spanacul în așa formă - cu siguranță poate fi introdus în meniul copiilor.

Ingrediente
Spanac
200 g
proaspăt sau congelat
Ouă
2 buc
   
Ceapă albă
0.5 buc
   
Ulei de măsline
1 lingura
   
Sare
0.5 lingurite
   
Brânză telemea
50 g
eu am folosit telemea de oaie
Pași de urmat
Pas 1

Dacă aveți spanac proaspăt îl spălați și pregătiți conform pașilor 1-7 din Rețetă de Spanac cu usturoi. Apoi îl tocați, nu foarte mărunt.

Dacă folosiți spanac congelat, mai bine alegeți spanac frunze nu tocat - și îl folosiți direct din pungă.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 1
Pas 2

Tăiați ceapa mărunt și o căliți în puțin ulei.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 2
Pas 3

Adăugați spanacul, amestecați bine și lăsați 5 minute să se pătrundă.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 3
Pas 4

Ouăle se bat bine cu o furculiță.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 4
Pas 5

Și le adăugați în tigaie.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 5
Pas 6

Amestecați periodic până ouăle se gătesc complet - cam 5 minute.

Potriviți de sare.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 6
Pas 7

Serviți mâncarea caldă, cu puțină brânză rasă presărată deasupra.

Merge foarte bine și cu o lingură de iaurt pe lângă, ca un fel de sos.

Poftă Bună!

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (1 porție)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min