O prăjiturică rapidă, neașteptat de bună - nici nu aș zice că este de post, aromele sunt atât de multe și bune că nu mai cere și alte ingrediente.
Chiar v-o recomand, portocalele dau gust și o ușoară notă amăruie dar exact cât trebuie. Eventual puteți să puneți doar 1 portocală și nu 2 cum scrie la ingrediente.
Înt-un bol amestecați uleiul cu zahărul.
Adăugați portocalele curățate și tăiate cubulețe, nucile mărunțite (dar nu tare), dulceața și infuzia de ceai (răcorită) - amestecați.
Puneți făina și praful de copt, amestecați cu telul să nu fie cocoloașe de făină - aluatul ar trebui să fie ca o smântână groasă.
Așterneți o tavă rotundă de cuptor (26-28cm) cu hârtie de copt, turnați aluatul și îl distribuiți uniform.
O coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute - faceți testul cu scobitoarea.
Lăsați să se răcească complet.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.