Prăjitură cu portocale și nuci, de post

O prăjiturică rapidă, neașteptat de bună - nici nu aș zice că este de post, aromele sunt atât de multe și bune că nu mai cere și alte ingrediente.

Chiar v-o recomand, portocalele dau gust și o ușoară notă amăruie dar exact cât trebuie. Eventual puteți să puneți doar 1 portocală și nu 2 cum scrie la ingrediente.

Ingrediente
Zahăr
150 g
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Portocale
2 buc
   
Nuci tocate
100 g
eu am pus mai puțin că nu aveam
Dulceață
2 linguri
am pus de vișine
Infuzie ceai negru sau verde
125 ml
   
Făină albă
300 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Pași de urmat
Pas 1

Înt-un bol amestecați uleiul cu zahărul.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați portocalele curățate și tăiate cubulețe, nucile mărunțite (dar nu tare), dulceața și infuzia de ceai (răcorită) - amestecați.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 2
Pas 3

Puneți făina și praful de copt, amestecați cu telul să nu fie cocoloașe de făină - aluatul ar trebui să fie ca o smântână groasă.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 3
Pas 4

Așterneți o tavă rotundă de cuptor (26-28cm) cu hârtie de copt, turnați aluatul și îl distribuiți uniform.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 4
Pas 5

O coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute - faceți testul cu scobitoarea.

Lăsați să se răcească complet.

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 5
Pas 6

Apoi serviți pudrată cu zahăr sau cu vreo glazură/cremă de ciocolată de post.

Poftă Bună!

Prăjitură cu portocale și nuci, de post - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-8 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min