O prajiturica rapida, neasteptat de buna - nici nu as zice ca este de post, aromele sunt atat de multe si bune ca nu mai cere si alte ingrediente.
Chiar v-o recomand, portocalele dau gust si o usoara nota amaruie dar exact cat trebuie. Eventual puteti sa puneti doar 1 portocala si nu 2 cum scrie la ingrediente.
Intr-un bol amestecati uleiul cu zaharul.
Adaugati portocalele curatate si taiate cubulete, nucile marutite(dar nu tare), dulceata si infuzia de ceai(racorita) - amestecati.
Puneti faina si praful de copt, amestecati cu telul sa nu fie cocoloase de faina - aluatul ar trebui sa fie ca o smantana groasa.
Asterneti o tava rotunda de cuptor(26-28cm) cu hartie de copt, turnati aluatul si il distribuiti uniform.
O coaceti la cuptor preincalzit la 180 grade tmp de 40 minute - faceti testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca complet.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.