Nu este chiar roză, de fapt bate spre un portocaliu frumos și este de la ingredientul principal - sucul de roșii! Citisem pe un forum despre această prăjitură că este prea bună pentru a fi de post, bineînțeles am zis s-o încerc și eu.
Soțul a lăudat-o, nu și-a dat seama de sucul de roșii, a fost chiar mirat când i-am spus că este de post și are roșii în ea.
Puteți s-o folosiți și ca pandișpan pentru un tort de post, se poate orna cu budincă de vanilie de post sau cremă de ciocolată (de post).
Într-un bol măsurați sucul de roșii, uleiul și zahărul, amestecați bine cu un tel.
Adăugați făina și praful de copt, amestecați să nu fie cocoloașe.
Și la urmă puneți aromele - vanilie și coajă de lămâie rasă dacă aveți.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de 26-28 cm în diametru.
Turnați jumătate de aluat și îl nivelați cu lingura.
Puneți gemul sau dulceața (aici am folosit zmeură amestecată cu zahăr), distribuiți cât de cât uniform peste aluat.
Și peste gem turnați cealaltă parte de aluat.
Eu am folosit un cuțit ca să întind aluatul atent peste stratul de gem - să nu le amestec prea tare.
Cam așa arată prăjitura înainte de cuptor.
Se coace timp de 35-40 de minute la 180 grade.
Lăsați să se răcorească bine după cuptor.
Și serviți, eu am pudrat zahăr, dar nu este obligatoriu.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.