Nu este chiar roza, de fapt bate spre un portocaliu frumos si este de la ingredientul principal - sucul de rosii! Citisem pe un forum despre aceasta prajitura ca este prea buna pentru a fi de post, bineinteles am zis s-o incerc si eu.
Sotul a laudat-o, nu si-a dat seama de sucul de rosii, a fost chiar mirat cand i-am spus ca este de post si are rosii in ea.
Puteti s-o folositi si ca pandispan pentru un tort de post, se poate orna cu budinca de vanilie de post sau crema de ciocolata(de post).
Intr-un bol masurati sucul de rosii, uleiul si zaharul, amestecati bine cu un tel.
Adaugati faina si praful de copt, amestecati sa nu fie cocoloase.
Si la urma puneti aromele - vanilie si coaja de lamaie rasa daca aveti.
Asterneti cu hartie de copt o tava de 26-28cm in diamentru.
Turnati jumatate de aluat si il nivelati cu lingura.
Puneti gemul sau dulceata(aici am folosit zmeura amestecata cu zahar), distribuiti cat de cat uniform peste aluat.
Si peste gem turnati cealalta parte de aluat.
Eu am folosit un cutit ca sa intind aluatul atent peste stratul de gem - sa nu le amestec prea tare.
Cam asa arata prajitura inainte de cuptor.
Se coace timp de 35-40 de minute la 180 grade.
Lasati sa se racoreasca bine dupa cuptor.
Si serviti, eu am pudrat zahar, dar nu este obligatoriu.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.