Foarte reușită combinație, spanacul moale și năutul mai ferm se combină perfect. Soțul meu nu este nici amator de spanac separat și nici de năut - dar aici a fost foarte încântat.
Merge gătit și cu spanac congelat, dar păcat în sezon să nu-l faceți după toată regula.
Eu am folosit năut congelat fiert după metoda asta. Puteți folosi și năut din conservă.
Spanacul proaspăt se curăță, spală și opărește ca în pașii 1-7 din Rețeta de aici.
Într-o tigaie mai adâncă încingeți uleiul și adăugați ceapa tocată mărunt. Lăsați până începe să se rumenească ușor.
Apoi adăugați roșiile cubulețe, amestecați și lăsați încă 5 minute pe foc.
După acest timp adăugați usturoiul tocat mărunt, amestecați și lăsați 2 minute.
Urmează spanacul tocat (îl mărunțiți cât de tare vă place), amestecați, lăsați 3-4 minute.
Ultimul adăugați năutul, potriviți de sare și piper - lăsați să fiarbă împreună pe foc mic toate cam 5 minute.
Și serviți cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.