Mâncare de spanac cu năut

Foarte reușită combinație, spanacul moale și năutul mai ferm se combină perfect. Soțul meu nu este nici amator de spanac separat și nici de năut - dar aici a fost foarte încântat.

Merge gătit și cu spanac congelat, dar păcat în sezon să nu-l faceți după toată regula.

Ingrediente
Spanac
300 g
gata curățat și opărit
Năut fiert
300 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Roșii cubulețe din conservă
4 linguri
sau bulion de roșii
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Eu am folosit năut congelat fiert după metoda asta. Puteți folosi și năut din conservă.

Spanacul proaspăt se curăță, spală și opărește ca în pașii 1-7 din Rețeta de aici.

Mâncare de spanac cu năut - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie mai adâncă încingeți uleiul și adăugați ceapa tocată mărunt. Lăsați până începe să se rumenească ușor.

Mâncare de spanac cu năut - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați roșiile cubulețe, amestecați și lăsați încă 5 minute pe foc.

Mâncare de spanac cu năut - Pas 3
Pas 4

După acest timp adăugați usturoiul tocat mărunt, amestecați și lăsați 2 minute.

Mâncare de spanac cu năut - Pas 4
Pas 5

Urmează spanacul tocat (îl mărunțiți cât de tare vă place), amestecați, lăsați 3-4 minute.

Mâncare de spanac cu năut - Pas 5
Pas 6

Ultimul adăugați năutul, potriviți de sare și piper - lăsați să fiarbă împreună pe foc mic toate cam 5 minute.

Mâncare de spanac cu năut - Pas 6
Pas 7

Și serviți cu mare plăcere :)

Poftă Bună!

Mâncare de spanac cu năut - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min