Mancare de spanac cu naut

Foarte reusita combinatie, spanacul moale si nautul mai ferm se combina perfect. Sotul meu nu este nici amator de spanac separat si nici de naut - dar aici a fost foarte incantat.

Merge gatit si cu spanac congelat, dar pacat in sezon sa nu-l faceti dupa toata regula.

Ingrediente
Spanac
300 g
gata curatat si oparit
Naut fiert
300 g
Ceapa alba
1 buc
Usturoi (catei)
5 buc
Rosii cubulete din conserva
4 linguri
sau bulion de rosii
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
30 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Eu am folosit naut congelat fiert dupa metoda asta. Puteti folosi si naut din conserva.

Spanacul proaspat se curata, spala si opareste ca in pasii 1-7 din Reteta de aici.

Mancare de spanac cu naut - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie mai adanca incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata marunt. Lasati pana incepe sa se rumeneasca usor.

Mancare de spanac cu naut - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati rosiile cubulete, amestecati si lasati inca 5 minute pe foc.

Mancare de spanac cu naut - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp adaugati usturoiul tocat marunt, amestecati si lasati 2 minute.

Mancare de spanac cu naut - Pas 4
Pas 5

Urmeaza spanacul tocat(il maruntiti cat de tare va place), amestecati, lasati 3-4 minute.

Mancare de spanac cu naut - Pas 5
Pas 6

Ultimul adaugati nautul, potriviti de sare si piper - lasati sa fiarba impreuna pe foc mic toate cam 5 minute.

Mancare de spanac cu naut - Pas 6
Pas 7

Si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Mancare de spanac cu naut - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min