O salata demna de o masa festiva, arata foarte bine, este gustoasa si se prepara usor.
Pieptul de pui se taie cubulete, se caleste in putin ulei pana se rumeneste usor, aproximativ 15 min.
In acelasi timp puneti la fiert morcovii, cand sunt gata le curatati si lasati sa se racoreasca putin.
Fierbeti ouale, le racoriti si curatati de coaja.
Ceapa o taiati marunt si opariti cu apa fiarta 10 min.
Ciupercile se taie marunt.
Incepem sa montam salata - primul strat se pune carnea si se unge cu maioneza.
Morcovul se rade prin razatoarea marunta, se distribuie uniform pe toata suprafata si se unge cu maioneza.
Urmeaza ciupercile si ceapa scursa bine de apa. Ungeti cu maioneza.
Apoi puneti ouale date prin razatoare marunta, distribuiti uniform si ungeti bine cu maioneza.
Porumbul il scurgeti bine si distribuiti uniform peste salata.
Inainte de a pune salata pe masa, la servire, aranjati chips-urile de imprejurul salatei si presarati verdeata pe margini. Daca puneti chips-urile mai inainte, se vor inmuia si nu va fi atat de frumos.
In loc de porumb puteti pune jumatati de masline fara samburi, va fi tot frumos, pe viitor promit sa adaug si varianta cu masline.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.