O salată demnă de o masă festivă, arată foarte bine, este gustoasă și se prepară ușor.
Pieptul de pui se taie cubulețe, se călește în puțin ulei până se rumenește ușor, aproximativ 15 min.
În același timp puneți la fiert morcovii, când sunt gata îi curățați și lăsați să se răcorească puțin.
Fierbeți ouăle, le răcoriți și curățați de coajă.
Ceapa o tăiați mărunt și opăriți cu apă fiartă 10 min.
Ciupercile se taie mărunt.
Începem să montăm salata - primul strat se pune carnea și se unge cu maioneză.
Morcovul se rade prin răzătoarea măruntă, se distribuie uniform pe toată suprafața și se unge cu maioneză.
Urmează ciupercile și ceapa scursă bine de apă. Ungeți cu maioneză.
Apoi puneți ouăle date prin răzătoarea măruntă, distribuiți uniform și ungeți bine cu maioneză.
Porumbul îl scurgeți bine și distribuiți uniform peste salată.
Înainte de a pune salata pe masă, la servire, aranjați chips-urile de împrejurul salatei și presărați verdeață pe margini. Dacă puneți chips-urile mai înainte, se vor înmuia și nu va fi atât de frumos.
În loc de porumb puteți pune jumătăți de măsline fără sâmburi, va fi tot frumos, pe viitor promit să adaug și varianta cu măsline.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.