Salată "Floarea Soarelui"

O salată demnă de o masă festivă, arată foarte bine, este gustoasă și se prepară ușor.

Semipreparate
400 ml
   
Ingrediente
Piept de pui
300 g
   
Porumb conservat
400 g
   
Ouă
3 buc
   
Ciuperci conservate
200 g
trebuie să fie din alea marinate, acrișoare
Morcovi
3 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Chips-uri la cutie(gen pringles)
1 buc
neapărat la cutie, sunt toate de aceeași dimensiune și întregi.
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se taie cubulețe, se călește în puțin ulei până se rumenește ușor, aproximativ 15 min.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 1
Pas 2

În același timp puneți la fiert morcovii, când sunt gata îi curățați și lăsați să se răcorească puțin.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 2
Pas 3

Fierbeți ouăle, le răcoriți și curățați de coajă.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 3
Pas 4

Ceapa o tăiați mărunt și opăriți cu apă fiartă 10 min.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 4
Pas 5

Ciupercile se taie mărunt.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 5
Pas 6

Începem să montăm salata - primul strat se pune carnea și se unge cu maioneză.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 6
Pas 7

Morcovul se rade prin răzătoarea măruntă, se distribuie uniform pe toată suprafața și se unge cu maioneză.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 7
Pas 8

Urmează ciupercile și ceapa scursă bine de apă. Ungeți cu maioneză.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 8
Pas 9

Apoi puneți ouăle date prin răzătoarea măruntă, distribuiți uniform și ungeți bine cu maioneză.

 

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 9
Pas 10

Porumbul îl scurgeți bine și distribuiți uniform peste salată.

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 10
Pas 11

Înainte de a pune salata pe masă, la servire, aranjați chips-urile de împrejurul salatei și presărați verdeață pe margini. Dacă puneți chips-urile mai înainte, se vor înmuia și nu va fi atât de frumos.

În loc de porumb puteți pune jumătăți de măsline fără sâmburi, va fi tot frumos, pe viitor promit să adaug și varianta cu măsline.

Poftă Bună!

Salată "Floarea Soarelui" - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: say7.info