Salata "Floarea Soarelui"

O salata demna de o masa festiva, arata foarte bine, este gustoasa si se prepara usor.

Semipreparate
400 ml
Ingrediente
Piept de pui
300 g
Porumb conservat
400 g
Oua
3 buc
Ciuperci conservate
200 g
trebuie sa fie din alea marinate, acrisoare
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
1 buc
Chips-uri la cutie(gen pringles)
1 buc
neaparat la cutie, sunt toate de aceeasi dimensiune si intregi.
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se taie cubulete, se caleste in putin ulei pana se rumeneste usor, aproximativ 15 min.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 1
Pas 2

In acelasi timp puneti la fiert morcovii, cand sunt gata le curatati si lasati sa se racoreasca putin.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 2
Pas 3

Fierbeti ouale, le racoriti si curatati de coaja.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 3
Pas 4

Ceapa o taiati marunt si opariti cu apa fiarta 10 min.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 4
Pas 5

Ciupercile se taie marunt.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 5
Pas 6

Incepem sa montam salata - primul strat se pune carnea si se unge cu maioneza.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 6
Pas 7

Morcovul se rade prin razatoarea marunta, se distribuie uniform pe toata suprafata si se unge cu maioneza.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 7
Pas 8

Urmeaza ciupercile si ceapa scursa bine de apa. Ungeti cu maioneza.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 8
Pas 9

Apoi puneti ouale date prin razatoare marunta, distribuiti uniform si ungeti bine cu maioneza.

 

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 9
Pas 10

Porumbul il scurgeti bine si distribuiti uniform peste salata.

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 10
Pas 11

Inainte de a pune salata pe masa, la servire, aranjati chips-urile de imprejurul salatei si presarati verdeata pe margini. Daca puneti chips-urile mai inainte, se vor inmuia si nu va fi atat de frumos.

In loc de porumb puteti pune jumatati de masline fara samburi, va fi tot frumos, pe viitor promit sa adaug si varianta cu masline.

Pofta Buna!

Salata "Floarea Soarelui" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: say7.info