Una din clasicele rețete de pizza, foarte bună, simplă - important la orice pizza să nu puneți peste ea chiar tot ce aveți în casă. Faceți combinații și veți observa că și din puține dar bine alese ingrediente obțineți un rezultat delicios.
La noi această pizza s-a mâncat prima, se completează perfect ciupercile cu șuncă. Sosul de roșii aș recomanda să-l faceți în casă (vă spun cum la primul pas), dacă nu aveți timp puneți măcar un ketchup bun peste blat.
Dacă vreți să faceți sosul de roșii singuri procedăm astfel:
- într-o tigaie am încălzit bine uleiul de măsline, am adăugat 5 căței de usturoi pisați puțin și am lăsat 10 secunde, nu mai mult;
- apoi am adăugat sosul de roșii și l-am lăsat să fiarbă cam 15 minute, după care am potrivit de sare, am adăugat busuioc proaspăt (sau uscat) și am mai lăsat 5 minute pe foc.
Până se odihnește aluatul pregătim ingredientele pentru umplutură:
- ciupercile se spală bine și se taie felii subțiri;
- șunca o tăiați cum vă place, nu foarte gros și măslinele rondele.
Primul blat de pizza îl aranjați în tava unsă cu puțin ulei.
Se unge cu câteva linguri de sos de roșii.
Presărați cașcavalul dat prin răzătoare sau tăiat felii.
Peste cașcaval puneți feliile de șuncă.
Apoi ciupercile felii și măslinele.
Aveți grijă că umplutura este pentru 2 pizza, împărțiți uniform cantitățile.
Se coace timp de 30 de minute, la cuptor preîncălzit la 180 grade.
Eu o las de obicei 10 minute în tavă, apoi o transfer pe platoul de servire.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.