Una din clasicele retete de pizza, foarte buna, simpla - important la orice pizza sa nu puneti peste ea chiar tot ce aveti in casa. Faceti combinatii si veti observa ca si din putine dar bine alese ingrediente obtineti un rezultat delicios.
La noi aceasta pizza s-a mancat prima, se completeaza perfect ciupercile cu sunca. Sosul de rosii as recomanda sa-l faceti in casa(va spun cum la primul pas), daca nu aveti timp puneti macar un ketcup bun peste blat.
Daca vreti sa faceti sosul de rosii singuri procedam astfel:
- intr-o tigaie am incalzit bine uleiul de masline, am adaugat 5 catei de usturoi pisati putin si am lasati 10 secunde, nu mai mult;
- apoi am adaugat sosul de rosii si l-am lasat sa fiarba cam 15 minute, dupa care am potrivit de sare, am adaugat busuioc proaspat(sau uscat) si am mai lasat 5 minute pe foc.
Pana se odihneste aluatul pregatim ingredientele pentru umplutura:
- ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri;
- sunca o taiati cum va place, nu foarte gros si maslinele rondele.
Primul blat de pizza il aranjati in tava unsa cu putin ulei.
Se unge cu cateva linguri de sos de rosii.
Presarati cascavalul dat prin razatoare sau taiat felii.
Peste cascaval puneti feliile de sunca.
Apoi ciupercile felii si maslinele.
Aveti grija ca umplutura este pt 2 pizza, impartiti uniform cantitatile.
Se coace timp de 30 de minute, la cuptor preincalzit la 180 grade.
Eu o las de obicei 10 minute in tava, apoi o transfer pe platoul de servire.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.