Placinta cu visine

In aceasta reteta am combinat aluatul meu preferat de la cornurile cu gem si bineinteles umplutura de visine - mi s-o trezit pofta anume la ele in aceasta perioada, ca niciodata :)

Placinta iese foarte moale, aromata - mi-a placut mult combinatia si sigur o s-o mai repet, v-o recomand neaparat sa incercati.

Cantitatile in reteta de mai jos sunt pentru o tava de aragaz mare - daca vreti sa faceti placinta in tava rotunda de 28 cm puneti in jumate toate ingredientele.

Ingrediente
Oua
2 buc
+ 1 galbenus pentru uns placinta deasupra
Unt
100 g
Drojdie proaspata
50 g
Zahar
100 g
+4 linguri de zahar pentru umplutura de visine
Lapte
200 ml
Faina alba calitate superioara
400 g
aproximativ
Sare
0.25 lingurite
Visine fara samburi
800 g
cam atat iese dupa ce scoateti samburii dintr-un kg de visine
Amidon alimentar
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Preparati aluatul conform retetei de aici. Lasati sa creasca aproximativ 1 ora.

In acest timp scoateti samburii din visine si lasati-le sa se scurga de zeama.

Placinta cu visine - Pas 1
Pas 2

Apoi impartiti aluatul in 2 bucati - una putin mai mare decat alta.

Bucata mai mica o dati la o parte.

Placinta cu visine - Pas 2
Pas 3

Cealalta bucata mai mare o intindeti intr-o foaie mare cat tava de aragaz si o treceti in ea - unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt.

Placinta cu visine - Pas 3
Pas 4

Visinile scurse bine de zeama se amesteca cu amidonul si cele 4 linguri de zahar.

Placinta cu visine - Pas 4
Pas 5

Le aranjati peste blatul din tava si aduceti bordurile aluatului putin peste stratul de visine.

Placinta cu visine - Pas 5
Pas 6

Din bucata de aluat ramasa luati o mica bila si o intindeti pe masa cu facaletul.

Taiati din ea felii subtiri de aluat pentru a acoperi partea de sus a placintei - puteti taia aici diverse forme - folricele, etc.

Placinta cu visine - Pas 6
Pas 7

Cam asa trebuie sa arate in final - eu am omis floricelel, dar mergeau puse pe la margini.

Ungeti placinta cu galbenus de ou si o dati la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 40-45 de minute.

Placinta cu visine - Pas 7
Pas 8

Chiar daca observati ca va mai ramane o bucata de aluat nu incercati s-o puneti cumva la placinta - prea mult aluat nu face bine, va acoperi gustul visnelor si fragezimea placintei.

Din ce ramane puteti face cateva cornulete cu visine, eu am facut 3 covrigi impletiti, unsi cu galbenus si presarati cu susan. Le-am copt dupa ce am scos placinta din cuptor.

Placinta cu visine - Pas 8
Pas 9

Si inca o chestie - datorita galbenusului placinta se va rumeni frumos, dar mai repede - aveti grija primele 20 de minute, daca observati ca s-a rumenit deja placinta, o acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati tot timpul in cuptor - sa se gateasca bine si visinele.

Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet, acoperita cu un prosop, direct in tava - eu prefer s-o fac seara si o las peste noapte sa se raceasca si fragezeasca mai bine.

Placinta cu visine - Pas 9
Pas 10

Apoi o portionati si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Placinta cu visine - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (o placinta mare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min