Cât mai ține sezonul de vișine am zis să vă mai arăt încă o rețetă, acum de tort delicios cu cremă fresh și foarte gustoasă. L-am preparat acum câteva luni cu vișine din compot, așa că dacă vă place cum arată - recomand să vă apucați de pe acum să vă faceți rezerve de vișine congelate sau în compot.
Crema de frișcă combinată cu piureul de vișine este o delicatesă, îmi pare rău că mai demult nu am încercat combinația. Este un tort perfect de preparat pentru orice ocazie, dar mai ales pentru copii, fetiței mele i-a plăcut mult tortul cu cremă roz :)
Într-o cratiță puneți 500g de vișine cu tot cu zeama din compotul lor, puneți cratița pe foc.
Dacă le aveți proaspete, adăugați zahăr și în câteva ore vor lăsa suc, sau turnați puțină apă în ele.
Eu am avut vișinele congelate, zeamă aveau puțină, așa că le-am turnat puțină apă cât să le acopere bine.
Amidonul l-am dizolvat cu puțină apă, să fie ca un lapte la culoare și consistență.
Când încep să fiarbă vișinele, adăugați încet amidonul - în același timp amestecați continuu.
Lăsați să mai fiarbă câteva minute la foc încet până compoziția se îngroașă. Apoi o dați la o parte și lăsați să se răcească complet.
Rece sau caldă, o pasați bine cu blenderul să fie ca o pastă fină.
O amestecați cu pasta de vișine rece - atenție, chiar să fie rece, dacă este caldă s-ar putea să se topească frișca și se va lichefia crema.
Eu am vrut să fie crema mai fermă în tort, așa că am mai adăugat în ea gelatină.
Gelatina se dizolvă în puțin (100ml) lapte cald - am făcut să fie abia caldă compoziția și am turnat-o în crema de frișcă cu vișine, amestecați bine după aia, bineînțeles.
În forma de tort cu bordurile care se scot am început să montez tortul.
Am pus prima foaie din blat de pandișpan (se poate însirope cu puțin suc de vișine sau apă cu miere).
Peste ea am turnat puțin mai mult de jumate din crema de vișine, am acoperit cu al 2-lea blat la fel însiropat și el.
Ultimul strat am pus restul de cremă, se nivelează bine și se pune la frigider pentru 1-2 ore.
Apoi am aranjat celelalte vișine deasupra și am turnat amestecul cu zeamă de vișine și gelatina Tort-Gele, preparate conform cu instrucțiunile de pe pachet.
Pe scurt am făcut cam așa - am amestecat praful de tort-gelee cu zeama de vișine (îndulcită cu zahăr după gust), am pus pe foc și când aproape începe să fiarbă o iau și torn peste vișinele aranjate frumos pe tort. Se lasă iar la rece câteva ore.
Apoi scot bordurile laterale - vedeți că gelatina ține tortul foarte ferm și bine.
Pe lateral se poate orna cu cremă sau cu pișcoturi (eu le-am scurtat puțin după înălțimea tortului).
Așa arată finalul - simplu, frumos, delicios.
Și o felie, cred că este relevantă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.