Tort diplomat cu vișine

Cât mai ține sezonul de vișine am zis să vă mai arăt încă o rețetă, acum de tort delicios cu cremă fresh și foarte gustoasă. L-am preparat acum câteva luni cu vișine din compot, așa că dacă vă place cum arată - recomand să vă apucați de pe acum să vă faceți rezerve de vișine congelate sau în compot.

Crema de frișcă combinată cu piureul de vișine este o delicatesă, îmi pare rău că mai demult nu am încercat combinația. Este un tort perfect de preparat pentru orice ocazie, dar mai ales pentru copii, fetiței mele i-a plăcut mult tortul cu cremă roz :)

Ingrediente
Pandișpan
1 buc
al meu a fost de rotund cu diametrul de 28cm
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
500 ml
   
Zahăr pudră
150 g
   
Vișine fără sâmburi
1 kg
500g în cremă și 500g pentru deasupra
Amidon alimentar
2 linguri
   
Zahăr
5 linguri
+2 linguri pentru compoziția de vișine de deasupra
Gelatină
1 buc
1 plic pentru 500ml lichid
Gelatină - tort gele de la Dr. Oetker
1 buc
1 plic
Pași de urmat
Pas 1

Preparați pandișpanul conform rețetei de aici.

Sau îl cumpărați gata făcut.

Tort diplomat cu vișine - Pas 1
Pas 2

Într-o cratiță puneți 500g de vișine cu tot cu zeama din compotul lor, puneți cratița pe foc.

Dacă le aveți proaspete, adăugați zahăr și în câteva ore vor lăsa suc, sau turnați puțină apă în ele.

Eu am avut vișinele congelate, zeamă aveau puțină, așa că le-am turnat puțină apă cât să le acopere bine.

Tort diplomat cu vișine - Pas 2
Pas 3

Amidonul l-am dizolvat cu puțină apă, să fie ca un lapte la culoare și consistență.

Tort diplomat cu vișine - Pas 3
Pas 4

Când încep să fiarbă vișinele, adăugați încet amidonul - în același timp amestecați continuu.

Lăsați să mai fiarbă câteva minute la foc încet până compoziția se îngroașă. Apoi o dați la o parte și lăsați să se răcească complet.

Tort diplomat cu vișine - Pas 4
Pas 5

Rece sau caldă, o pasați bine cu blenderul să fie ca o pastă fină.

Tort diplomat cu vișine - Pas 5
Pas 6

Smântâna dulce (rece) se bate cu zahărul pudră până se întărește bine, aveți metoda aici.

Tort diplomat cu vișine - Pas 6
Pas 7

O amestecați cu pasta de vișine rece - atenție, chiar să fie rece, dacă este caldă s-ar putea să se topească frișca și se va lichefia crema.

Tort diplomat cu vișine - Pas 7
Pas 8

Eu am vrut să fie crema mai fermă în tort, așa că am mai adăugat în ea gelatină.

Gelatina se dizolvă în puțin (100ml) lapte cald - am făcut să fie abia caldă compoziția și am turnat-o în crema de frișcă cu vișine, amestecați bine după aia, bineînțeles.

Tort diplomat cu vișine - Pas 8
Pas 9

În forma de tort cu bordurile care se scot am început să montez tortul.

Am pus prima foaie din blat de pandișpan (se poate însirope cu puțin suc de vișine sau apă cu miere).

Peste ea am turnat puțin mai mult de jumate din crema de vișine, am acoperit cu al 2-lea blat la fel însiropat și el.

Tort diplomat cu vișine - Pas 9
Pas 10

Ultimul strat am pus restul de cremă, se nivelează bine și se pune la frigider pentru 1-2 ore.

Tort diplomat cu vișine - Pas 10
Pas 11

Apoi am aranjat celelalte vișine deasupra și am turnat amestecul cu zeamă de vișine și gelatina Tort-Gele, preparate conform cu instrucțiunile de pe pachet.

Pe scurt am făcut cam așa - am amestecat praful de tort-gelee cu zeama de vișine (îndulcită cu zahăr după gust), am pus pe foc și când aproape începe să fiarbă o iau și torn peste vișinele aranjate frumos pe tort. Se lasă iar la rece câteva ore.

 

Tort diplomat cu vișine - Pas 11
Pas 12

Apoi scot bordurile laterale - vedeți că gelatina ține tortul foarte ferm și bine.

Tort diplomat cu vișine - Pas 12
Pas 13

Pe lateral se poate orna cu cremă sau cu pișcoturi (eu le-am scurtat puțin după înălțimea tortului).

Tort diplomat cu vișine - Pas 13
Pas 14

Așa arată finalul - simplu, frumos, delicios.

Tort diplomat cu vișine - Pas 14
Pas 15

Și o felie, cred că este relevantă :)

Poftă Bună!

Tort diplomat cu vișine - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min