Este cam aceeași prăjitură cu vișine pe care o știți, dar datorită unei mici adăugiri devine mai interesantă și încă mai gustoasă. Fulgii de porumb(eu am pus și de tărâțe) se amestecă cu un caramel de unt și se pun peste prăjitură, în așa fel avem deasupra un strat crocant, dulce și aromat - care sigur vă place și la cei mici, și la cei mari.
Prăjitura a plăcut chiar și la cei mai mofturoși membri ai familiei, așa că merită sigur încercată - combinația de aluat fraged, aromă de unt, fulgi crocanți și vișine acrișoare... delicios!
Amestecați bine ouăle cu zahărul și sarea.
Puneți smântâna, amestecați.
Și la urmă se adaugă făina cu praful de copt - amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Iese un aluat mai dens, ca smântâna groasă.
Îl turnați și distribuiți uniform într-o tavă de aragaz așternută cu hârtie de copt.
Deasupra puneți vișinele fără sâmburi și dați tava la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
În acest timp facem glazura crocantă:
- se pun într-o cratiță untul, 175g de zahăr și laptele - când începe să fiarbă luați de pe foc.
-adăugați fulgii de porumb și amestecați bine, lăsați la o parte să se răcorească puțin.
Scoateți din cuptor prăjitura semi-coaptă și puneți deasupra glazura de fulgi.
Distribuiți uniform să acopere toată prăjitura și puneți tava la loc în cuptor pentru încă 15 minute.
Cam așa arată când este gata - o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Porționați și serviți cu plăcere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.