Este cam aceeasi prajitura cu visine pe care o stiti, dar datorita unei mici adaugiri devine mai interesanta si inca mai gustoasa. Fulgii de porumb(eu am pus si de tarate) se amesteca cu un caramel de unt si se pun peste prajitura, in asa fel avem deasupra un strat crocant, dulce si aromat - care sigur va place si la cei mici, si la cei mari.
Prajitura a placut chiar si la cei mai mofturosi membri a familiei, asa ca merita sigur incercata - combinatia de aluat fraged, aroma de unt, fulgi crocanti si visine acrisoare....delicios!
Amestecati bine ouale cu zaharul si sarea.
Puneti smantana, amestecati.
Si la urma se adauga faina cu praful de copt - amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.
Iese un aluat mai dens, ca smantana groasa.
Il turnati si distribuiti uniform intr-o tava de aragaz asternuta cu hartie de copt.
Deasupra puneti visinele fara samburi si dati tava la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
In acest timp facem glazura crocanta:
- se pun intr-o cratita untul, 175g de zahar si laptele - cand incepe sa fiarba luati de pe foc.
-adaugati fulgii de porum si amestecati bine, lasati la o parte sa se racoreasca putin.
Scoateti din cuptor prajitura semi-coapta si puneti deasupra glazura de fulgi.
Distribuiti uniform sa acopere toata prajitura si puneti tava la loc in cuptor pentru inca 15 minute.
Cam asa arata cand este gata - o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Portionati si serviti cu placere.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.