Salata "Pestii in lac"

Cred ca aceasta reteta este foarte buna pentru o masa festiva - salata arata interesant, se prepara usor si este gustoasa. Recomand sa incercati.

Semipreparate
400 ml
Ingrediente
Sprot afumat in ulei(conserva de 160g)
1 buc
eu iau de obicei de la Ocean Fish sau Baltica
Cartofi
2 buc
Folositi un cartof mare sau 2 mici.
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua
2 buc
Cascaval clasic
50 g
Usturoi
2 buc
dupa preferinte
Patrunjel verde
1 buc
sau marar
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Fierbeti cartofii si ouale, le curatati si lasati sa se racoreasca.

Salata "Pestii in lac" - Pas 1
Pas 2

Morcovii se curata, se dau prin razatoare si se calesc 2 min in putin ulei.

Salata "Pestii in lac" - Pas 2
Pas 3

Ceapa se curata si se taie marunt, se adauga la morcovii din tigaie. Se calesc impreuna pana se rumenesc usor apoi se lasa sa se racoreasca.

Salata "Pestii in lac" - Pas 3
Pas 4

Intr-o farfurie adanca incepem sa montam salata. Mai intai se rade cartoful fiert, se unge cu maioneza amestecata cu usturoi(daca va place).

Salata "Pestii in lac" - Pas 4
Pas 5

Peste cartofi se pune amestecul de ceapa cu morcovi, scurs de ulei mai intai. Si acest strat se unge cu maioneza.

Salata "Pestii in lac" - Pas 5
Pas 6

Pestii se scot din conserva si 6-7 din ei se taie in jumate, le vom folosi pentru ornarea salatei.

Salata "Pestii in lac" - Pas 6
Pas 7

Ceilalti pesti se maruntesc bine cu furculita.

Salata "Pestii in lac" - Pas 7
Pas 8

Aceasta pasta de peste va fi urmatorul strat de salata, se unge si acesta cu maioneza.

Salata "Pestii in lac" - Pas 8
Pas 9

Urmeaza stratul de cascaval ras, uns cu maioneza si el.

Salata "Pestii in lac" - Pas 9
Pas 10

Ultimul strat este cel de oua rase. Se unge cu maioneza.

Salata "Pestii in lac" - Pas 10
Pas 11

In acest ultim strat se pun coditele de peste si se presara verdeata.

Pofta Buna!

Salata "Pestii in lac" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min