Cred că această rețetă este foarte bună pentru o masă festivă - salata arată interesant, se prepară ușor și este gustoasă. Recomand să încercați.
Fierbeți cartofii și ouăle, le curățați și lăsați să se răcorească.
Morcovii se curăță, se dau prin răzătoare și se călesc 2 min în puțin ulei.
Ceapa se curăță și se taie mărunt, se adaugă la morcovii din tigaie. Se călesc împreună până se rumenesc ușor apoi se lasă să se răcorească.
Într-o farfurie adâncă începem să montăm salata. Mai întâi se rade cartoful fiert, se unge cu maioneză amestecată cu usturoi(dacă vă place).
Peste cartofi se pune amestecul de ceapă cu morcovi, scurs de ulei mai întâi. Și acest strat se unge cu maioneză.
Peștii se scot din conservă și 6-7 din ei se taie în jumate, le vom folosi pentru ornarea salatei.
Ceilalți pești se mărunțesc bine cu furculița.
Această pastă de pește va fi următorul strat de salată, se unge și acesta cu maioneză.
Urmează stratul de cașcaval ras, uns cu maioneză și el.
Ultimul strat este cel de ouă rase. Se unge cu maioneză.
În acest ultim strat se pun codițele de pește și se presară verdeața.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.