Lasagna

Lasagna este una dintre mancarurile preferate ale sotului meu, deci a fost obligatoriu sa invat s-o fac foarte buna :) Reteta aceasta este una clasica, exemplara - am respectat cam toate cerintele unei lasagna italiene(nu am folosit parmezan). Deci va asigur ca va iesi foarte buna, incercati cu incredere.

Semipreparate
1 kg
1200 g
Ingrediente
Foi de lasagna
1 buc
adica 1 pachet
Cascaval clasic
500 g
Pasi de urmat
Pas 1

Se prepara Reteta de Sos Bolognese, eu am improvizat putin - inainte sa montez lasagna, in sos am pus jumatati de rosii cherry proaspete.

Lasagna - Pas 1
Pas 2

Se prepara cantitate dubla de Sos Bechamel.

Lasagna - Pas 2
Pas 3

Pentru a pregati lasagna am folosit o tava dreptunghiulara adanca, din sticla termorezistenta(arata bine si daca o puneti pe masa festiva).

Pe fundul tavii se pune un strat cam de 1 cm de sos Bechamel, peste el aranjati un strat din  foile de lasagna(sa fiti atenti sa respectati instructiunile de pe pachet, sunt unele care trebuie fierte inainte de folosire).

Lasagna - Pas 3
Pas 4

Se ung foile de lasagna cu sos alb, peste el se pune un strat de sos bolognese.

Lasagna - Pas 4
Pas 5

Apoi se da prin razatoare cascaval peste acest strat de sos bolognese.

Mai departe se continua in aceeasi ordine - foi lasagna, sos bechamel, sos bolognese, cascaval - eu am pus 5 randuri de foi.

Lasagna - Pas 5
Pas 6

Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel.

Lasagna - Pas 6
Pas 7

Si peste acesta se da prin razatoare cascaval, acum se pune lasagna la cuptor pana se rumeneste si se inmoaie.

Lasagna - Pas 7
Pas 8

Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati 10-15 min sa se racoreasca apoi o savurati cu toata familia.

Pofta Buna!

Lasagna - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8 portii)
Timp de preparare:
80 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min