Lasagna este una dintre mâncărurile preferate ale soțului meu, deci a fost obligatoriu să învăț s-o fac foarte bună :) Rețeta aceasta este una clasică, exemplară - am respectat cam toate cerințele unei lasagna italiene (nu am folosit parmezan). Deci vă asigur că va ieși foarte bună, încercați cu încredere.
Se prepară Rețeta de Sos Bolognese, eu am improvizat puțin - înainte să montez lasagna, în sos am pus jumătăți de roșii cherry proaspete.
Pentru a pregăti lasagna am folosit o tavă dreptunghiulară adâncă, din sticlă termorezistentă (arată bine și dacă o puneți pe masa festivă).
Pe fundul tăvii se pune un strat cam de 1 cm de sos Bechamel, peste el aranjați un strat din foile de lasagna (să fiți atenți să respectați instrucțiunile de pe pachet, sunt unele care trebuie fierte înainte de folosire).
Se ung foile de lasagna cu sos alb, peste el se pune un strat de sos bolognese.
Apoi se dă prin răzătoare cașcaval peste acest strat de sos bolognese.
Mai departe se continuă în aceeași ordine - foi lasagna, sos bechamel, sos bolognese, cașcaval - eu am pus 5 rânduri de foi.
Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel.
Și peste acesta se dă prin răzătoare cașcaval, acum se pune lasagna la cuptor până se rumenește și se înmoaie.
După ce o scoateți din cuptor o lăsați 10-15 min să se răcorească apoi o savurați cu toată familia.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.