Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi

La cât de mult m-a încântat rețeta de Monkey's Bread dulce, și mai mult ne-a plăcut varianta ei sărată. Aromată, pufoasă și frumoasă - încă un pericol să mănânci și să nu te poți opri.

Totul este aici la locul lui, usturoiul, untul, chiar și mărarul care ar fi opțional, recomand să-l puneți - este foarte bun. Pe lângă o ciorbă de pui a fost o adevărată delectare.

Ingrediente
Apă caldă
250 ml
   
Zahăr
1 lingura
   
Drojdie uscată
2 lingurite
sau 25g drojdie proaspătă
Sare
1 lingurita
+0.5 linguriță în unt
Făină albă
350 g
   
Unt
100 g
   
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau 2 căței de usturoi proaspăt pisat
Cașcaval
100 g
   
Mărar verde
2 linguri
adică mărar tocat - este opțional
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol se amestecă apă caldă cu zahărul și drojdia, lăsați 5-10 minute să facă spumă.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 1
Pas 2

Adăugați sarea, amestecați să se dizolve.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 2
Pas 3

Puneți făina, amestecați cu o lingură sau spatulă.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 3
Pas 4

Treceți aluatul pe masă presărată cu făină, frământați un pic.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 4
Pas 5

Lăsați să se odihnească 5-10 minute.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 5
Pas 6

Îl tăiați în bucățele mici cât o nucă.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 6
Pas 7

Untul topit se amestecă cu 0.5 linguriță de sare și usturoi.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 7
Pas 8

Fiecare bucățică de aluat se trece prin unt și se aranjează în tavă.

Exemplar ar fi o tavă din aia tip inel, dar merge și într-o formă de chec dreptunghiulară.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 8
Pas 9

După ce ați aranjat primul strat de aluat, presărați cu cașcaval și mărar tocat.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 9
Pas 10

Puneți al 2-lea strat de biluțe de aluat, iarăși presărați deasupra cu cașcaval și mărar.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 10
Pas 11

Lăsați o jumate de oră să crească.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 11
Pas 12

Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, până se rumenește frumos.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 12
Pas 13

Cât este caldă o răsturnați pe farfurie.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 13
Pas 14

Lăsați să se răcorească un pic, apoi serviți ca orice pîinică, bineînțeles farmecul ei este să se rupă câte o bucățică.

Poftă Bună!

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Sursă: povarenok.ru