La cât de mult m-a încântat rețeta de Monkey's Bread dulce, și mai mult ne-a plăcut varianta ei sărată. Aromată, pufoasă și frumoasă - încă un pericol să mănânci și să nu te poți opri.
Totul este aici la locul lui, usturoiul, untul, chiar și mărarul care ar fi opțional, recomand să-l puneți - este foarte bun. Pe lângă o ciorbă de pui a fost o adevărată delectare.
Într-un bol se amestecă apă caldă cu zahărul și drojdia, lăsați 5-10 minute să facă spumă.
Adăugați sarea, amestecați să se dizolve.
Puneți făina, amestecați cu o lingură sau spatulă.
Treceți aluatul pe masă presărată cu făină, frământați un pic.
Lăsați să se odihnească 5-10 minute.
Îl tăiați în bucățele mici cât o nucă.
Untul topit se amestecă cu 0.5 linguriță de sare și usturoi.
Fiecare bucățică de aluat se trece prin unt și se aranjează în tavă.
Exemplar ar fi o tavă din aia tip inel, dar merge și într-o formă de chec dreptunghiulară.
După ce ați aranjat primul strat de aluat, presărați cu cașcaval și mărar tocat.
Puneți al 2-lea strat de biluțe de aluat, iarăși presărați deasupra cu cașcaval și mărar.
Lăsați o jumate de oră să crească.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, până se rumenește frumos.
Cât este caldă o răsturnați pe farfurie.
Lăsați să se răcorească un pic, apoi serviți ca orice pîinică, bineînțeles farmecul ei este să se rupă câte o bucățică.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.