La cat de mult m-a incantat reteta de Monkeys Bread dulce, si mai mult ne-a placut varianta ei sarata. Aromata, pufoasa si frumoasa - inca un pericol sa mananci si sa nu te poti opri.
Totul este aici la locul lui, usturoiul, untul, chiar si mararul care ar fi optional, recomand sa-l puneti - este foarte bun. Pe langa o ciorba de pui a fost o adevarata delectare.
Intr-un bol se amesteca apa calda cu zaharul si drojdia, lasati 5-10 minute sa faca spuma.
Adaugati sarea, amestecati sa se dizolve.
Puneti faina, amestecati cu o lingura sau spatula.
Treceti aluatul pe masa presarata cu faina, framantati un pic.
Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.
Il taiati in bucatele mici cat o nuca.
Untul topit se amesteca cu 0.5 lingurita de sare si usturoi.
Fiecare bucatica de aluat se trece prin unt si se aranjeaza in tava.
Exemplar ar fi o tava din aia tip inel, dar merge si intr-o forma de chec dreptunghiulara.
Dupa ce ati aranjat primul strat de aluat, presarati cu cascaval si marar tocat.
Puneti al 2-lea strat de bilute de aluat, iarasi presarati deasupra cu cascaval si marar.
Lasati o jumate de ora sa creasca.
Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.
Cat este calda o rasturnati pe farfurie.
Lasati sa se racoreasca un pic, apoi serviti ca orice painica, bineinteles farmecul ei este sa se rupa cate o bucatica.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.