Tort "Tartufo Bianco"

Un tort foarte fin, crema este de vis, puteti s-o folositi si la alte feluri de pandispan preferat. Se prepara simplu, asta daca deja stiti cum trebuie sa faceti pandispanul :)

As recomanda sa-l faceti macar cu 5-6 ore inainte de servire, sa aiba timp sa se mai patrunda. Pandispanul ca de obicei puteti sa-l faceti chiar cu 2-3 zile inainte, va fi chiar mai bun si mai usor de lucrat.

Cu aceasta ocazia va doresc La Multi Ani! Sa aveti un an nou 2015 mai bun, cu multe realizari, sanatate si fericire!

Ingrediente
Pandispan
1 buc
de 26-28cm in diametru
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
700 ml
200ml pt crema si 500ml pt ornat
Ciocolata alba
250 g
Branzica cremoasa
250 g
gen ricotta, philadelpgia, almette cu smantana - dar puteti si orice alta branzica din comert, sa nu fie prea acra
Gelatina
4 g
Zahar pudra
150 g
pentru crema de frisca, cea de ornat tortul
Pasi de urmat
Pas 1

Pandispanul puteti sa-l preparati din timp, sau chiar sa-l cumparat.

Eu il fac de obicei dupa aceasta reteta.

Se taie in 3 foi subtiri.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 1
Pas 2

Gelatina se inmoaie in 100 ml de apa, cam 10 minute.

Apoi se incalzeste si amestecati pana se dizolva. Aveti grija sa nu o fierbeti, isi va pierde din proprietati.

Lasati sa se racoreasca.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 2
Pas 3

Intr-o cratita cu fund mai gros turnati 200ml de smantana dulce.

Adaugati ciocolata alba rupta bucatele si puneti pe foc. Amestecati si lasati pe foc pana se topeste complet ciocolata.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 3
Pas 4

Cam asa consistenta si culoare.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati crema de branza, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 5
Pas 6

Turnati intr-un bol cam 2-3 polonice de crema si o amestecati cu gelatina racorita de la pasul 2.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 6
Pas 7

Turnati acest amestec inapoi in cratita cu crema, amestecati bine.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 7
Pas 8

Puneti crema la frigider sa se raceasca si intareasca.

Daca vreti s-o grabiti puteti s-o puneti in congelator si amestecati mai des in ea, cam din 20 in 20 de minute.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 8
Pas 9

Dupa cateva ore observati ca se va intari, dar nu rau de tot. Va fi ca o crema mai densa, amestecati in ea periodic cand este in frigider, sa vedeti daca a ajuns la consistenta mai groasa.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 9
Pas 10

Puneti prima foaie de pandispan pe platoul de tort.

Observati ca eu pun si hartie de copt pe sub marginile pandispanului, ca sa nu murdaresc farfuria cat ornez tortul.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 10
Pas 11

Optional puteti insiropa putin blaturile.

Eu am amestecat miere cu apa calda si putina esenta de migdale.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 11
Pas 12

Puneti 1/3 din crema pe prima foaie si o intindeti bine.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 12
Pas 13

La fel ungeti(insiropati) si celelalte foi de pandispan.

Lasati 1-2 linguri de crema pentru a unge tortul si deasupra.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 13
Pas 14

Ungeti un pic tortul si deasupra cu cream, nu din abundenta ca nici nu o sa aveti atata crema.

Se pune la frigider si se orneaza peste cateva ore.

Puteti sa-l ornati cu crema de frisca, cum am facut eu, sau dublati cantitatea de crema de ciocolata alba si veti avea si pt ornat deasupra.

Eu am optat pt varianta cu frisca pt ca arata mai fin si mai frumos.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 14
Pas 15
Tort "Tartufo Bianco" - Pas 15
Pas 16

Ungeti frumos tortul, deasupra si bordurile.

Optional puteti sa-i faceti niste floricele de crema cu duiul. Se mai poate orna cu petale de migdale deasupra sau nuca de cocos.

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 16
Pas 17

Si aici o felie din acest tort fin, delicios si aromat.

Pofta Buna!

Tort "Tartufo Bianco" - Pas 17

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min