Reteta este o alta abordare a cornuletelor cu gem, le-am gustat la cineva care le face cu diverse umpluturi chiar si cu mere, dar varianta cu visine as spune ca este "premium". Mi-a placut mult gustul, consistenta, aspectul si f.important viteza de preparare :)
Sa le incercati neaparat, sunt super moi si fragede.
Preparati aluatul exact ca in reteta de cornulete cu gem, pasii 1-5.
Se imparte in 4 bile uniforme si se pot lasa la frigider, sau se lucreaza imediat.
Daca folositi visine sau alte fructe congelate, le decongelati, scurgeti bine de zeama si amestecati cu 2-3 linguri de amidon sau faina.
Merele nu trebuie amestecate cu nimic, gemul ar fi bine sa-l ingrosati cu nuci pisate.
Foaia de aluat se intinde intr-un dreptunghi, sa fie cat mai subtire, cam 2mm.
Aveti grija sa fie dreptunghiul cu latura mica, adica insistati sa intindeti foaia de aluat mai in lungime, nu latime.
Taiati cu cutitul felii lungi cam de3-4 cm latime, pe marginea fiecarei felii puneti cateva visine.
Prindeti marginea aluatului ca in poza.
Continuati sa rulati triunghiul, observati pozele.
Pana ajungeti la margine va iese asa un triunghi frumos.
Triunghiurile astfel formate le puneti intr-o tava asternuta cu hartie de copt.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Lasati sa se raceasca.
Inainte de servire le treceti prin zahar pudra.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.