Rețeta este o altă abordare a cornulețelor cu gem, le-am gustat la cineva care le face cu diverse umpluturi chiar și cu mere, dar varianta cu vișine aș spune că este "premium". Mi-a plăcut mult gustul, consistența, aspectul și f.important viteza de preparare :)
Să le încercați neapărat, sunt super moi și fragede.
Preparați aluatul exact ca în rețeta de cornulețe cu gem, pașii 1-5.
Se împarte în 4 bile uniforme și se pot lăsa la frigider, sau se lucrează imediat.
Dacă folosiți vișine sau alte fructe congelate, le decongelați, scurgeți bine de zeamă și amestecați cu 2-3 linguri de amidon sau făină.
Merele nu trebuie amestecate cu nimic, gemul ar fi bine să-l îngroșați cu nuci pisate.
Foaia de aluat se întinde într-un dreptunghi, să fie cât mai subțire, cam 2mm.
Aveți grijă să fie dreptunghiul cu latura mică, adică insistați să întindeți foaia de aluat mai în lungime, nu lățime.
Tăiați cu cuțitul felii lungi cam de 3-4 cm lățime, pe marginea fiecărei felii puneți câteva vișine.
Prindeți marginea aluatului ca în poză.
Continuați să rulați triunghiul, observați pozele.
Până ajungeți la margine vă iese așa un triunghi frumos.
Triunghiurile astfel formate le puneți într-o tavă așternută cu hârtie de copt.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.
Lăsați să se răcească.
Înainte de servire le treceți prin zahăr pudră.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.