Triunghiuri fragede cu visine

Reteta este o alta abordare a cornuletelor cu gem, le-am gustat la cineva care le face cu diverse umpluturi chiar si cu mere, dar varianta cu visine as spune ca este "premium". Mi-a placut mult gustul, consistenta, aspectul si f.important viteza de preparare :)

Sa le incercati neaparat, sunt super moi si fragede.

Ingrediente
Smantana 20% grasime
200 g
Unt
200 g
Drojdie uscata
1 lingurita
Faina alba calitate superioara
500 g
aproximativ
Gem
300 g
orice umplutura va place - gem cu nuci, visine, sau rahat, felii de mere, banane, etc
Zahar pudra
300 g
Pasi de urmat
Pas 1

Preparati aluatul exact ca in reteta de cornulete cu gem, pasii 1-5.

Se imparte in 4 bile uniforme si se pot lasa la frigider, sau se lucreaza imediat.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 1
Pas 2

Daca folositi visine sau alte fructe congelate, le decongelati, scurgeti bine de zeama si amestecati cu 2-3 linguri de amidon sau faina.

Merele nu trebuie amestecate cu nimic, gemul ar fi bine sa-l ingrosati cu nuci pisate.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 2
Pas 3

Foaia de aluat se intinde intr-un dreptunghi, sa fie cat mai subtire, cam 2mm.

Aveti grija sa fie dreptunghiul cu latura mica, adica insistati sa intindeti foaia de aluat mai in lungime, nu latime.

Taiati cu cutitul felii lungi cam de3-4 cm latime, pe marginea fiecarei felii puneti cateva visine.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 3
Pas 4

Prindeti marginea aluatului ca in poza.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 4
Pas 5

Continuati sa rulati triunghiul, observati pozele.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 5
Pas 6

Pana ajungeti la margine va iese asa un triunghi frumos.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 6
Pas 7

Triunghiurile astfel formate le puneti intr-o tava asternuta cu hartie de copt.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 7
Pas 8

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Lasati sa se raceasca.

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 8
Pas 9

Inainte de servire le treceti prin zahar pudra.

Pofta Buna!

Triunghiuri fragede cu visine - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min