Cautam saptamanile trecute o reteta de placinta cu spanac care sa-mi placa vizual dar si cu ingrediente la indemana, si repede, etc. N-am ezitat deloc cand am dat peste aceasta reteta rapida, din a 2-a incercare mi-a iesit perfecta, am si testat-o pe un esantion mai mare de persoane acum de 1 mai. A fost foarte apreciata si mi s-a cerut si reteta, deci e buna...
Incercati sa nu inlocuiti branza sarata(veche, bine scursa) cu telemea, oricum va fi buna, dar parca se simte mai bine cea veche in combinatie cu spanacul.
Intr-un bol amestecati laptele cu ouale si uleiul.
Adaugati faina, sarea si praful de copt - amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.
Trebuie sa va iasa un aluat ca smantana groasa.
Spanacul gata oparit si scurs se taie putin - nu-l tocati prea marunt.
Vedeti in reteta de Spanac cu usturoi - pasii 1-7 cum prepar eu spanacul.
Il adaugati in aluat, la fel si branza sfaramata putin cu o furculita sau cu degetele.
Amestecati incet cu o spatula.
Turnati aluatul intr-o forma rotunda(asternuta cu hartie de copt) - a mea a fost de 28 cm in diametru si de silicon, nu am pus hartie de copt.
Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de aproximativ 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.
Se serveste calda sau rece, portionata dupa preferinta - bucati mai mari sau mai mici.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.