Căutam săptămânile trecute o rețetă de plăcintă cu spanac care să-mi placă vizual dar și cu ingrediente la îndemână, și repede, etc. N-am ezitat deloc când am dat peste această rețetă rapidă, din a 2-a încercare mi-a ieșit perfectă, am și testat-o pe un eșantion mai mare de persoane acum de 1 mai. A fost foarte apreciată și mi s-a cerut și rețeta, deci e bună...
Încercați să nu înlocuiți brânza sărată(veche, bine scursă) cu telemea, oricum va fi bună, dar parcă se simte mai bine cea veche în combinație cu spanacul.
Într-un bol amestecați laptele cu ouăle și uleiul.
Adăugați făina, sarea și praful de copt - amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna groasă.
Spanacul gata opărit și scurs se taie puțin - nu-l tocați prea mărunt.
Vedeți în rețeta de Spanac cu usturoi - pașii 1-7 cum prepar eu spanacul.
Îl adăugați în aluat, la fel și brânza sfărâmată puțin cu o furculiță sau cu degetele.
Amestecați încet cu o spatulă.
Turnați aluatul într-o formă rotundă(asternută cu hârtie de copt) - a mea a fost de 28 cm în diametru și de silicon, nu am pus hârtie de copt.
Coaceți plăcinta la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 40-45 de minute, până se rumenește frumos și trece testul scobitorii.
Se servește caldă sau rece, porționată după preferință - bucăți mai mari sau mai mici.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.