Salata "Troiene"

Este salata care am preluat-o de la nasa mea, mi-a placut mult cum arata, mai ales la o masa festiva in timpul sarbatorilor de iarna. Ingredientele sunt putine si simple, se prepara repede si este foarte gustoasa si satioasa. Recomand sa o aveti in vedere la masa de Carciun si Revelion.

Semipreparate
300 g
Ingrediente
Carne de pui
500 g
in original se foloseste carne de porc, dar nu este obligatoriu
Ceapa alba
2 buc
Cartofi
4 buc
Oua
5 buc
cantitatea de oua depinde de marimea salatei
Cascaval clasic
400 g
Otet de vin
1 pahar
Usturoi
2 buc
catei
Pasi de urmat
Pas 1

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale.

Salata "Troiene" - Pas 1
Pas 2

Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine, adaugati putina sare si piper dupa gust.

Dupa ce au fiert cartofii si ouale le curatati de coaja.

Incepeti sa montati salata, folositi o farfurie plata mai mare,asa va arata mai bine. Primul strat este cel de carne, o distribuiti uniform pe toata farfuria.

Salata "Troiene" - Pas 2
Pas 3

Ouale se taie in jumatati.

Salata "Troiene" - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol mai adanc amestecati galbenusurile de la oua cu putina maioneza, sare  si usturoi pisat.

Salata "Troiene" - Pas 4
Pas 5

Umpleti ouale cu pasta de galbenus.

Salata "Troiene" - Pas 5
Pas 6

Ceapa se scurge bine de otet si se distribuie uniform peste carne.

Salata "Troiene" - Pas 6
Pas 7

Urmatorul strat este cel de cartofi dati prin razatoare. Nivelati si distribuiti uniform.

Salata "Troiene" - Pas 7
Pas 8

Cartofii se ung din belsug cu maioneza.

Salata "Troiene" - Pas 8
Pas 9

Aranjati uniform jumatatile de oua peste salata.

Salata "Troiene" - Pas 9
Pas 10

Dati cascavalul prin razatoarea cea mai mica, sa fie din belsug si chiar deasupra salatei  - este mai uniform asa. Puteti s-o lasati 1-2 ore sa se patrunda, dar nu este obligatoriu.

Pofta Buna!

Salata "Troiene" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min