Este salata pe care am preluat-o de la nașa mea, mi-a plăcut mult cum arată, mai ales la o masă festivă în timpul sărbătorilor de iarnă. Ingredientele sunt puține și simple, se prepară repede și este foarte gustoasă și sățioasă. Recomand să o aveți în vedere la masa de Crăciun și Revelion.
Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune într-o farfurie mai adâncă și se toarnă oțet ca s-o acopere bine. Se lasă o jumătate de oră să se marineze, în acest timp se fierb cartofii și ouăle.
Carnea se spală și se taie bucățele mărunte. Se călește în puțin ulei până se rumenește bine, adăugați puțină sare și piper după gust.
După ce au fiert cartofii și ouăle le curățați de coajă.
Începeți să montați salata, folosiți o farfurie plată mai mare, așa va arăta mai bine. Primul strat este cel de carne, o distribuiți uniform pe toată farfuria.
Ouăle se taie în jumătăți.
Într-un bol mai adânc amestecați gălbenușurile de la ouă cu puțină maioneză, sare și usturoi pisat.
Umpleți ouăle cu pasta de gălbenuș.
Ceapa se scurge bine de oțet și se distribuie uniform peste carne.
Următorul strat este cel de cartofi dați prin răzătoare. Nivelați și distribuiți uniform.
Cartofii se ung din belșug cu maioneză.
Aranjați uniform jumătățile de ouă peste salată.
Dați cașcavalul prin răzătoarea cea mai mică, să fie din belșug și chiar deasupra salatei - este mai uniform așa. Puteți s-o lăsați 1-2 ore să se pătrundă, dar nu este obligatoriu.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.