Am avut o mica dilema cu aceasta reteta, nu stiam cum sa le spun mai bine - clatite sau chiftele, parca sunt jumi-juma. Nu sunt clatite clasice subtiri, despre astea vom vorbi altadata, nici chiftele, asa cum sunteti obisnuiti sa le vedeti - mai groase si mici. Totusi am zis sa fie clatite, mai groase si fragede - le-am gatit ca pe niste clatite/pancakes, deci asa sa fie.
Sunt improvizatie rapida, eram cam sceptica pana le-am gustat si am vazut ca dispar repede de pe farfurie. Si copiii, si noi adultii le-am savurat simple si cu iaurt - pe tati a trebuit sa-l opresc, sa mai lase copiilor, ca ei rumega mai incet :)
Am primit comenzi sa le mai gatesc asa clatite si declaratii de la ai mei, ca acum mai au o mancare preferata cu spanac - pe langa ouale ochiuri cu spanac si placinta rapida cu spanac si branza. Chiar eu sunt impresionata ce minuni delicioase pot gati cu spanac, cand inca vreo 6 ani in urma nu-l puteam suporta sub nici o forma, si ma miram de ce il cumpara lumea asa disperata in piata :)) Si acum sunt cu rezerve congelate de mine, minim 10 pungi in congelator - oparit si scurs.
Ca sa le faceti si mai sanatoase puteti adauga 2-3 linguri de fulgi de ovaz fini in aluat.
Aveti grija sa spalati-opariti spanacul sau il decongelati si scurgeti bine de apa.
Intr-un robot puneti spanacul, ouale, iaurtul si sarea.
Amestecati bine - la mine spanacul nu s-a facut foarte marunt, daca il vreti mai pasta mixati mai mult sau folositi un blender vertical.
Turnati amestecul de spanac intr-un bol, adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.
La urma adaugati branza telemea, rasa sau marutita cu mainile, amestecati.
Incingeti bine o tigaie antiaderenta, cu o lingura puneti cate putin aluat si il nivelati/intindeti ca pe o clatita mica. Nu le faceti prea subtiri, trebuie sa fie cam de 5-6mm grosime.
Observati ca nu folosesc ulei in tigaie, nu e necesar.
Se coc bine pe ambele parti, folositi o spatula pentru a le intoarce mai repede si usor.
Aveti grija focul su tigaie sa fie mediu spre mic, sa se coaca in voie si sa nu arda.
Le serviti calde(mie anume calde si reci mi-au placut, nu fierbinti) cu putin iaurt, eventual amestecat cu putin usturoi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.