Am avut o mică dilemă cu această rețetă, nu știam cum să le spun mai bine - clătite sau chiftele, parcă sunt jumi-juma. Nu sunt clătite clasice subțiri, despre astea vom vorbi altădată, nici chiftele, așa cum sunteți obișnuiți să le vedeți - mai groase și mici. Totuși am zis să fie clătite, mai groase și fragede - le-am gătit ca pe niște clătite/pancakes, deci așa să fie.
Sunt improvizație rapidă, eram cam sceptică până le-am gustat și am văzut că dispar repede de pe farfurie. Și copiii, și noi adulții le-am savurat simple și cu iaurt - pe tati a trebuit să-l opresc, să mai lase copiilor, că ei rumegă mai încet :)
Am primit comenzi să le mai gătesc așa clătite și declarații de la ai mei, că acum mai au o mâncare preferată cu spanac - pe lângă ouăle ochiuri cu spanac și plăcinta rapidă cu spanac și brânză. Chiar eu sunt impresionată ce minuni delicioase pot găti cu spanac, când încă vreo 6 ani în urmă nu-l puteam suporta sub nicio formă, și mă miram de ce îl cumpără lumea așa disperată în piață :)) Și acum sunt cu rezerve congelate de mine, minim 10 pungi în congelator - opărit și scurs.
Ca să le faceți și mai sănătoase puteți adăuga 2-3 linguri de fulgi de ovăz fini în aluat.
Aveți grijă să spălați-opăriți spanacul sau îl decongelați și scurgeți bine de apă.
Înt-un robot puneți spanacul, ouăle, iaurtul și sarea.
Amestecați bine - la mine spanacul nu s-a făcut foarte mărunt, dacă îl vreți mai pastă mixați mai mult sau folosiți un blender vertical.
Turnați amestecul de spanac într-un bol, adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
La urmă adăugați brânza telemea, rasă sau mărunțită cu mâinile, amestecați.
Încălziți bine o tigaie antiaderentă, cu o lingură puneți câte puțin aluat și îl nivelați/întindeți ca pe o clătită mică. Nu le faceți prea subțiri, trebuie să fie cam de 5-6mm grosime.
Observați că nu folosesc ulei în tigaie, nu e necesar.
Se coc bine pe ambele părți, folosiți o spatulă pentru a le întoarce mai repede și ușor.
Aveți grijă focul și tigaia să fie mediu spre mic, să se coacă în voie și să nu ardă.
Le serviți calde(mie anume calde și reci mi-au plăcut, nu fierbinți) cu puțin iaurt, eventual amestecat cu puțin usturoi.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.