Clatite de post cu suc de portocale

Initial planificam sa fac numai reteta video pentru Clatitele de post simple, dar undeva in procesul de planificare m-am gandit sa fac o modificare la reteta - am inlocuit o parte din apa cu suc de portocale. Scopul meu a fost sa obtin clatitele de o culoare galben mai intensa, ca cele cu oua. Rezultatele au depasit toate asteptarile - pe langa faptul ca am avut clatitele foarte frumoase, sucul de portocale a intrat in reactie cu bicarbonatul si am avut clatitele si mai fragede, cu gaurele apetisante si mult mai rumene.

Am dublat cantitatile la reteta, daca vi se par multe puteti micsora in jumate ingredientele, recomand sa nu omiteti sucul de portocale(am folosit suc natural simplu de portocale din comert), este cel care va face toata treaba si efectul de "Oau!". Clatitele s-ar putea sa fie un pic mai lipicioase decat cele cu oua, dar o tigaie mai bunicica si sa aveti rabdarea sa se rumeneasca bine inainte sa le intoarceti. Eu ung tigaia cu ulei numai inainte de prima clatita, aluatul contine ulei si tigaia incinsa bine nu vor lasa clatitele sa se lipeasca.

Daca totusi nu va descurcati cu ele, ungeti cu putin ulei si un servetel tigaia inainte de a coace fiecare clatita.

Ingrediente
Faina alba
400 g
Zahar
2 linguri
Sare
1 lingurita
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Apa
500 ml
Suc natural de portocale
500 ml
Ulei
10 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol amestecati faina cu sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 1
Pas 2

Adaugati apa.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 2
Pas 3

Sucul de portocale.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 3
Pas 4

Si uleiul.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine cu un tel, mixer sau blenderul vertical, sa nu fie cocoloase.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 5
Pas 6

Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel clasic, cu oua.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 6
Pas 7

Incingeti foarte bine o tigaie de clatite - ungeti cu putin ulei.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 7
Pas 8

Turnati cate jumatate de polonic in tigaie si coaceti clatita la foc mediu.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 8
Pas 9

Observati ca va fi buna si usor de intors atunci cand nu mai este umeda deasupra si marginile se rumenesc bine.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 9
Pas 10

Cu ajutorul spatulei le intoarceti pe partea cealalta si mai lasati 1 minut pe tigaie.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 10
Pas 11

Cand este gata, o mutati pe farfurie si la fel continuati cu restul de clatite.

Pe parcurs le suprapuneti una peste alta sa se abureasca un pic si sa fie mai fragede.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 11
Pas 12

Din aceste cantitati ies cam 24-25 de clatite.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 12
Pas 13

Si o sectiune - clatitele sunt moi, fragede si foarte gustoase.

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 13
Pas 14

Sunt la fel de bune si calde si reci, servite cu gemul preferat.

Pofta Buna!

Clatite de post cu suc de portocale - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 buc ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min