Clatite de post

Pe site sunt multe retete de post, chiar este o provocare pentru mine si un motiv in plus de a testa retete vegane. Dar uite ca la clatitele de post inca nu le-a venit randul, retete am testat vreo 2, dar niciuna nu mi-a placut, am aruncat aluatul fara sa continui.

Aceasta reteta am zis s-o incerc, desi am vazut ca era destul de comentata, si negativ, si pozitiv. Nu am avut ce pierde, doar un pic de apa si faina :)

Am cantarit la gram si ml toate ingredientele, am fost foarte atenta la toate detaliile(desi ingrediente sunt putine, totusi trebuie un pic de atentie la reteta) si mi-a iesit. Cea mai buna recunoastere a fost bineinteles de la familie, au mancat fara sa-si dea seama ce fel de reteta era. Sotul m-a intrebat ce am pus in ele si a fost socat de raspuns :)

Bineinteles ca puteti sa adugati diverse arome, cacao, scortisoara, eu la o tura am pus vanilie, la alta putin mac si curcuma(pt culoare galbena), dar a fost vreo reactie intre asta si bicarbonat ca mi-au iesit clatitele rosii, am pus si o poza la ultimul pas. Cel putin Sofi a fost foarte incantana de ele :))

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
200 g
Apa
500 ml
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Zahar
1 linguri
+ arome, cacao, scortisoara, etc
Ulei de floarea soarelui
6 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti faina, sarea, bicarbonatul si zaharul, amestecati bine.

2

Adaugati cate putin apa, amestecand continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.

3

Aluatul trebuie sa fie ca de clatite, chiar un pic mai gros decat cel cu oua.

4

La urma adaugati uleiul, amestecati bine.

5

Incingeti bine o tigaie, si daca insist sa incingeti, chiar asa s-o faceti.

Turnati un pic de ulei si il intindeti cu o pensula sau cu un servetel (eu asa fac ca sa absorb excesul de ulei).

6

Si mai departe ca la clatitele simple. Turnati cate jumate de polonic, sau chiar mai mult, depinde de marimea tigaii. Le coaceti la foc mediu si nu va grabiti sa le intoarceti pt ca s-ar putea sa fie mai lipicioase pt ca nu au oua.

Eu de obicei le las un pic mai mult, sa le mai usuc putin si le intorc mai usor.

7

Observati ca nu sunt foarte rumene, anume din cauza ca nu au oua.

Eu ung tigaia doar cand torn prima clatita, in continuare nu.

8

Pe parcus cum le faceti, le puneti una peste alta sa se mai abureasca - devin si mai fragede si moi.

9

Modul de servire, cel clasic - gemurile si cremele preferate.

Daca nu puneti zahar in compozitie puteti sa le faceti si cu umplutura sarata.

10

Aici clatitele cu mac si curcuma, de mare succes la copii :)

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (12 clatite)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 08 dec 2016, 13:17

Daca chiar vreti ca nimeni sa nu le mai deosebeasca de cele 'animaliere', adaugati 2 linguri de mei lasat la inmuiat in loc de ou.   Acest mei leaga compozitia cel putin le fel de bine ca oul. Am facut clatitele cu lapte de migdale (din care n-am eliminat okara), mei inmuiat, faina alba 650, un pic de praf de copt stins cu otet, apa minerala. 2 insi au evaporat 20 de clatite in 20 minute :)  Care cu dulceata de coacaze, care cu brinza frecata cu marar.

Irinuca87
Chelaru Irina (Irinuca87) 07 dec 2015, 18:21

Mersi Lena de reteta au iesit super de bune,si copilasul meu de 3 ani au zis ca sunt bune..... ;-)

Nota mea pentru reteta:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 04 dec 2015, 17:38

Nota mea pentru reteta:
Issa
Issa 28 mar 2015, 16:06

Multumesc 

Issa
Issa 28 mar 2015, 15:32

Buna Lena pot sa inlocuiesc apa cu laptele de soia?

lena
Elena (lena) Issa 28 mar 2015, 15:33

Da, sigur.

irinutam
irinutam 19 mar 2015, 18:38

Iti multumesc, draga Lena, au iesit neasteptat de bune si moi si rumene. Am pus zahar vanilat, esenta de rom si coaja de portocala. E prima reteta de clatite de post care imi iese, in rest numai esecuri. Multumesc inca o data!

Nota mea pentru reteta:
raluca57
raluca57 13 mar 2015, 22:02

Mi-au ieșit neașteptat de bune. Si eu încercasem mai multe rețete, dar fara succes. Am uns tigaia la fiecare clătita, doar așa mi-au mers. Bune, bune!!!!

timotei
timotei 08 mar 2015, 09:25

Sa fii sanatoasa

Poza mea pentru reteta:
Maggy
Maggy 05 mar 2015, 21:37

Lol! Ce beton* arata alea rosii..

muscalu
muscalu 05 mar 2015, 08:27

Desigur am sa o testez,,,

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile