Această rețetă de salată orientală este atât de delicioasă că, în procesul degustării ei de sare/piper era s-o dau în bară cu regimul de slăbire...la câte lingurițe tot gustam din ea :) La rețeta de salată am folosit aici Maioneza de Post rapidă și ciuperci, cred că astea au fost ingredientele importante și i-au dat așa un gust bun.
Neapărat să încercați rețeta, chiar dacă nu țineți post, este mai bună decât multe altele, cu ingredientele simple și la îndemână. Foarte sățioasă, merge și ca o garnitură, dacă nu reușiți cu maioneza de post puteți s-o dregeți cu ulei, dar eu v-aș recomanda totuși maioneza.
În primul rând fierbeți cartofii cu tot cu coajă, timp de 40-45 de minute. Clătiți bine cu apă rece, curățați de coajă și lăsați să se răcească complet.
Apoi se taie cubulețe medii, nu foarte mici ca la salata de boeuf, puțin mai mari - cam 1cmx1cm.
În bolul cu cartofi adăugați ciupercile bine scurse de apă.
Eu am avut ciuperci proaspete coapte, le-am tăiat mărunt și am folosit la salată în loc de cele conservate.
Tăiați gogoșarii fâșii subțiri, adăugați în bolul cu salată.
Apoi adăugați castraveții tăiați rondele subțiri.
Ceapa roșie se taie fâșii subțiri, puneți în bol.
Tot acolo adăugați și măslinele, nu uitați să păstrați câteva pentru decor.
La urmă puneți maioneza/uleiul, sare și piper după gust.
Amestecați bine, mai potriviți de sare și piper dacă e nevoie.
Lăsați la frigider câteva ore înainte de servire să se pătrundă bine, dar este bună și imediat.
Pentru servire o treceți într-un bol mai frumos, ornați cu măsline și ceva verdeață.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.