Aceasta reteta de salata orientala este atat de delicioasa ca, in procesul degustarii ei de sare/piper era s-o dau in bara cu regimul de slabire...la cate lingurite tot gustam din ea :) La reteta de salata am folosit aici Maioneza de Post rapida si ciuperci, cred ca astea au fost ingredientele importante si i-au dat asa un gust bun.
Neaparat sa incercati reteta, chiar daca nu tineti post, este mai buna decat multe altele, cu ingredientele simple si la indemana. Foarte satioasa, merge si ca o garnitura, daca nu reusiti cu maioneza de post puteti s-o dregeti cu ulei, dar eu v-as recomanda totusi maioneza.
In primul rand fierbeti cartofii cu tot cu coaja, timp de 40-45 de minute. Clatiti bine cu apa rece, curatati de coaja si lasati sa se raceasca complet.
Apoi se taie cubulete medii, nu foarte mici ca la salata de boeuf, putin mai mari - cam 1cmx1cm.
In bolul cu cartofi adaugati ciupercile bine scurse de apa.
Eu am avut ciuperci proaspete coapte, le-am taiat marunt si am folosit la salata in loc de cele conservate.
Taiati gogosarii fideluta subtire, adaugati in bolul cu salata.
Apoi adaugati castravetii taiati rondele subtiri.
Ceapa rosie se taie fideluta subtire, puneti in bol.
Tot acolo adaugati si maslinele, nu uitati sa pastrati cateva pentru decor.
La urma puneti maioneza/uleiul, sare si piper dupa gust.
Amestecati bine, mai potriviti de sare si piper daca e nevoie.
Lasati la frigider cateva ore inainte de servire sa se patrunda bine, dar este buna si imediat.
Pentru servire o treceti intr-un bol mai frumos, ornati cu masline si ceva verdeata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.