Nu stiu ce am dat-o eu in retete de cocktail-uri dar au inceput sa ne placa si tot suntem curiosi de arome si gusturi noi, simple, frumoase. Acest coktail Rossini este fratele lui Bellini, acelasi vin alb spumant(Prosecco), dar de data asta amestecat cu piure de capsuni. Este o bautura frumoasa, eleganta si perfecta mai ales pentru gusturile femeilor. Asa ca dragi soti, prieteni si amanti, nu ezitati sa le faceti surprize femeilor din viata voastra!
Incepem prin a pregati repede piureul de capsuni.
Pregatiti/spalati capsunile, sa aveti la indemana zaharul si zeama de lamaie.
Punem in blender capsunile, zaharul si 1-2 linguri zeama de lamaie.
Mixam bine pana obtinem un piure frumos si fin.
Turnam aproximativ 50ml de piure intr-un pahar de sampanie.
Turnam in cateva reprize(face spuma mare) acelasi volum de vin alb spumant.
Amestecam bine de fiecare data.
Serviti imediat pana nu se lasa complet spuma.
Pentru a fi mai rapizi si pe faza, recomand sa faceti piureul de capsuni cu 1-2 ore inainte de servire si da, nu uitati sa tineti vinul la rece :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.