Nu știu ce am dat-o eu în rețete de cocktail-uri dar au început să ne placă și tot suntem curioși de arome și gusturi noi, simple, frumoase. Acest cocktail Rossini este fratele lui Bellini, același vin alb spumant (Prosecco), dar de data asta amestecat cu piure de căpșuni. Este o băutură frumoasă, elegantă și perfectă mai ales pentru gusturile femeilor. Așa că dragi soți, prieteni și amanți, nu ezitați să le faceți surprize femeilor din viața voastră!
Începem prin a pregăti repede piureul de căpșuni.
Pregătiți/spălați căpșunile, să aveți la îndemână zahărul și zeama de lămâie.
Punem în blender căpșunile, zahărul și 1-2 linguri zeamă de lămâie.
Mixăm bine până obținem un piure frumos și fin.
Turnăm aproximativ 50ml de piure într-un pahar de șampanie.
Turnăm în câteva reprize (face spumă mare) același volum de vin alb spumant.
Amestecăm bine de fiecare dată.
Serviți imediat până nu se lasă complet spuma.
Pentru a fi mai rapizi și pe fază, recomand să faceți piureul de căpșuni cu 1-2 ore înainte de servire și da, nu uitați să țineți vinul la rece :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.