Fenicul gratinat la cuptor

Revin cu încă o rețetă de fenicul, de data asta gratinat la cuptor - foarte repede și simplu dar cu un gust neașteptat de bun. Ați văzut prima rețetă cu fenicul de pe site, Salată de fenicul și portocale, și asta a deschis poftele noastre de a-l încerca în diverse variante. Așa cum știți, eu sunt adepta rețetelor rapide și simple, am observat această metodă de a găti fenicul prin rețetele italiene și repede am și executat-o. Chiar mi-a plăcut gustul ușor dulce și textura ca de varză călită, astea combinate cu aroma ușoară de unt și parmezan au fost minunate.

În varianta de post sau vegetariană se înlocuiește untul cu ulei de măsline, și în loc de parmezan puneți pesmet simplu de pâine - deci avem soluții pentru toată lumea. Aș zice că este chiar o rețetă și dietetică, cantitatea de unt/ulei este destul de rezonabilă și veți avea o garnitură mai deosebită la orice mâncare vă place.

Ingrediente
Fenicul
2 buc
   
Unt topit
3 linguri
sau ulei de măsline
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
sau orice alte mirodenii vă plac
Parmezan ras
2 linguri
puteți înlocui cu pesmet simplu
Pași de urmat
Pas 1

Feniculul se spală bine, se curăță de eventualele frunze mai veștejite și urâte de deasupra.

Se taie vârfurile, cele care ies în evidență, de la bază să nu tăiați nimic.

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 1
Pas 2

Tăiați felii cam de 6-7mm grosime, observați că ele nu se desfac, le ține nodul de la rădăcina feniculului.

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 2
Pas 3

Ungeți o tavă de cuptor cu puțin unt topit sau ulei de măsline - nu ungeți cu prea mult unt, ideea nu este să le scăldăm în baie de grăsime.

Aranjați feliile de fenicul în tavă.

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 3
Pas 4

Le ungeți cu încă puțin unt topit, presărați deasupra puțină sare și piper negru măcinat.

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 4
Pas 5

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 5
Pas 6

După acest timp scoateți tava din cuptor, presărați deasupra parmezan sau pesmet.

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 6
Pas 7

Puneți tava încă pentru 10-15 minute la cuptor, sau până se rumenesc frumos feliile de fenicul.

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 7
Pas 8

Așa fenicul gratinat se servește cald, pe lângă orice mâncare vă place.

Poftă Bună!

Fenicul gratinat la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min