O salata delicioasa, foarte usoara, crocanta - perfecta pentru o masa festiva sau atunci cand vreti sa faceti o masa frumoasa in timp record. Specificul salatei consta in faptul ca ingredientele nu se amesteca la inceput, se pun toate separat - dar inainte de servire, chiar impreuna cu oaspetii se amesteca si se savureaza :)
Carnea se spala, se taie cubulete si se caleste bine in ulei. Cand este rumenita bine se sareaza si se adauga mirodeniile preferate. O scoateti din ulei si lasati sa se racoreasca. Daca nu aveti timp sa gatiti carnea, cumparati un pui grill gatit de la magazin, sau piept de pui la grill si il folositi taiat cubulete.
Spalati si curatati legumele.
Taiati cubulete ardeiul rosu.
Apoi taiati ardeiul galben
Urmeaza rosiile taiate cubulete.
Ceapa se taie marunt.
Cascavalul se taie cuburi mici.
Aranjati toate ingredientele pe o farfurie plata, mai mare. In mijloc puneti carnea, iar restul ingredientelor asa cum se vede in poza.
Turnati maioneza peste carne.
Morcovul il dati prin razatoare mai fina, sa fie feliutze subtiri sau il faceti dupa reteta de Salata de morcov marinat. Asta daca vreti s-o faceti din timp - va fi mult mai gustoasa. Morcovul se pune deasupra maionezei. Salata este gata, asa se pune pe masa. Cand stau toti la masa si incep sa serveasca din mancare - o amestecati atent si savurati cu totii.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.