O salată delicioasă, foarte ușoară, crocantă - perfectă pentru o masă festivă sau atunci când vreți să faceți o masă frumoasă în timp record. Specificul salatei constă în faptul că ingredientele nu se amestecă la început, se pun toate separat - dar înainte de servire, chiar împreună cu oaspeții se amestecă și se savurează :)
Carnea se spală, se taie cubulețe și se călește bine în ulei. Când este rumenită bine se sarează și se adaugă mirodeniile preferate. O scoateți din ulei și lăsați să se răcorească. Dacă nu aveți timp să gătiți carnea, cumpărați un pui grill gătit de la magazin, sau piept de pui la grill și îl folosiți tăiat cubulețe.
Spălați și curățați legumele.
Tăiați cubulețe ardeiul roșu.
Apoi tăiați ardeiul galben
Urmează roșiile tăiate cubulețe.
Ceapa se taie mărunt.
Cașcavalul se taie cuburi mici.
Aranjați toate ingredientele pe o farfurie plată, mai mare. În mijloc puneți carnea, iar restul ingredientelor așa cum se vede în poză.
Turnați maioneza peste carne.
Morcovul îl dați prin răzătoare mai fină, să fie feliuțe subțiri sau îl faceți după rețeta de Salată de morcov marinat. Asta dacă vreți s-o faceți din timp - va fi mult mai gustoasă. Morcovul se pune deasupra maionezei. Salata este gata, așa se pune pe masă. Când stau toți la masă și încep să servească din mâncare - o amestecați atent și savurați cu toții.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.