Încă o rețetă de hummus și mă bucur că experimentele mele reușite cu această delicioasă rețetă nu se opresc la variantele prezentate deja. Acum să vedeți ce hummus frumos și delicios vă iese dacă adăugați puțină mazăre verde la năut, proporțiile le puteți varia în funcție de preferințe, eu sugerez să puneți cantități egale și reglați după gust. Pe lângă faptul că are gustul minunat al hummusului clasic, mazărea îi dă o culoare frumoasă și o tentă ușor dulceagă. Menta ar fi opțională, dacă nu aveți, dar dacă ezitați din cauza aromei - să știți că nu se simte tare, doar se amestecă cu restul aromelor și îmbogățește/completează gustul perfect.
Mazărea verde eu de obicei o cumpăr congelată și o sotez cu puțin unt (opțional), apă și sare până este gata, apoi o adaug peste năutul fiert. Puteți s-o fierbeți simplu, pe aburi sau cum vă place - important să fie gătită, nu crudă.
Pentru a vedea toată lista și colecția de rețete de hummus pe site puteți da o căutare simplă sus după cuvântul "hummus", dar fiecare variantă este deosebită și delicioasă!
Cum am scris și mai sus, mazărea o iau congelată și o sotez simplu 20-30 de min cu apă sau mai adaug un cub mic de unt (opțional). Important este să fie gătită.
Observați că este de un verde mai intens decât mazărea din conservă, dar depinde de timpul disponibil și cheful dvs :)
Într-un bol mic și adânc puneți năutul fiert (am scris mai multe despre năutul fiert în rețeta de hummus clasic).
Tot acolo puneți și mazărea gătită.
Puneți tahini, sucul de lămâie, usturoiul, sarea și menta.
Blendați bine cu mixerul vertical până obțineți o pastă fină și moale.
Dacă observați că iese o consistență mai densă adăugați puțină apă fiartă sau apă în care au fiert năutul/mazărea.
Aveți grijă să o gustați de sare, zeamă de lămâie și le reglați după gustul vostru.
Treceți hummusul într-o farfurie și nivelați cu lingura dar să fie cu "valuri".
Deasupra stropiți cu ulei de măsline și puteți orna cu niște pudră de turmeric, cumin sau semințe de susan.
Lăsați câteva ore hummusul la frigider să se pătrundă bine, apoi savurați cu lipii, pâinică de casă, orice vă place.
Este una din variantele noastre preferate pentru mic dejun sau aperitiv festiv - culoarea este frumoasă și atractivă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.