Aceasta reteta de salata greceasca poate nu este exact ca salata greceasca traditionala, dar este mai bogata, mai satioasa si destul de racoritoare din cauza iaurtului grecesc. In plus nu este doar o reteta simpla, este una realizata in deplasare - suntem in vacanta pentru 15 zile in Grecia si cred ca semnul unei vacante reusite este faptul ca sunt plina de inspiratie. Suntem singuri intr-un mic colt de rai, dar la 2 km avem acces la magazinele cu produse traditionale grecesti, mi-au fugit ochii la toate si pe rand cumpar ceva nou sa degustam.
Cand mi-au dat ochii peste aceasta reteta tocmai eram cu branza feta si iaurt grecesc in punga, nu conteaza ca pentru ceapa rosie am facut vreo 10km in plus cu masina....ca doar mami vrea sa faca o reteta noua! Vedeti si in pasi ca nu este decorul meu obisnuit nici in pasii de preparare si nici la poza finala. Dar trebuie sa recunosc ca asa un fundal la poza de prezentare inca nu am avut, si e ceva...In ultima poza ca bonus va arat si vederea noastra de pe terasa de lemn la 5 metri de mare. Suntem aici ca un fel de robinsoni cu apa, canalizare si wi-fi!
Va doresc si voua vacanta frumoasa, cu cat mai multe impresii si emotii frumoase!
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe punga, le scurgeti apoi bine de apa, clatiti cu apa rece si lasati sa se raceasca complet.
Eu am luat cu mine de acasa o punga de paste melcisori, puteti folosi orice alta forma de paste preferati.
Aici vedeti restul ingredientelor, acestea sunt cumparate de mine chiar aici in Grecia, dar se gasesc acasa si la noi de toate.
Fiindca sunt limitata la vase, in loc de un bol mare am folosit o cratita mare sa amestec toate ingredientele.
Deci primele in cratita au mers pastele fierte si racite.
Apoi am taiati felii mici castravetii si i-am adaugat in cratita.
La fel faceti si cu rosiile.
Ceapa am taiat-o cubulete mici, maslinele se pot lasa intregi sau taiate jumatati.
Peste toate acestea se sfarama bine branza Feta.
Iaurtul se amesteca bine cu usturoiul pisat, zeama de lamaie, otetul, sarea si oregano.
Turnati acest sos de iaurt peste ingredientele din cratita si amestecati bine compozita.
Mai reglati de sare si piper dupa gust.
Lasati salata putin la rece sa se mai patrunda, a 2-a zi este si mai buna.
Ar fi bine sa pastrati cateva masline pentru decor, la fel as recomanda s-o mai stropiti deasupra cu putin ulei de masline bun si eventual putin oregano(nu mult!).
Este gustoasa, satioasa si interesanta, neaparat sa incercati!
Pofta Buna!
Si poza bonus, cu aceasta vedere in fata am pregatit salata, deci am servit-o cu mare pofta :)
Nu ma intrebati de locatie, este deja full rezervata pentru anul viitor si nu as vrea sa stresam oamenii.
Dar este deosebita si asta as numi eu vacanta perfecta pentru noi - pentru minte, corp, suflet! Liniste si se aud doar valurile marii, greierii si veveritele care se joaca in copacul din terasa.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.