De ceva timp am început să apreciez salata de paste, poate și din cauza timpului de afară merg mai bine mâncărurile mai reci și mai fresh. O primă rețetă de salată cu paste v-am prezentat-o în varianta grecească și acum vă mai arăt încă una, seamănă mult dar e puțin altă combinația. Este foarte fresh, crocantă, sățioasă, frumoasă și bună, o mică șmecherie aici să alegeți paste mici și drăguțe - formă de tub mic am ales eu și a fost minunat. Dacă luați paste mai mari nu stricați treaba dar când luați cu furculița o porție de salată se simt mai mult pastele și mai puțin legumele.
O altă sugestie, dacă vreți să predomine legumele și nu pastele, micșorați cantitatea de paste după preferință. Oricum este așa de bună că soțul meu a fost surprins și mi-a zis că la serviciu a fost remarcată caserola lui de prânz (știe lumea ce face nevasta-sa și e mereu curioasă: ) Este și mai bună dacă o lăsați puțin la frigider să se pătrundă.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, le scurgeți de apă fierbinte, clătiți bine cu apă rece și lăsați să se răcească.
Nu uitați și sper că știți să fierbeți pastele cu grijă, să fie al dente, nu le faceți terci!
În bolul cu paste puneți morcovul tăiat fâșii subțiri sau julienne.
Adăugați și ardeiul crud tăiat cubulețe mici.
Ceapa verde tocată mărunt, sau 1 ceapă roșie cubulețe.
La urmă tăiați cubulețe mici ouăle fierte, adăugați la restul ingredientelor.
Pentru sos amestecați maioneza cu iaurtul.
În varianta mai light puteți pune doar iaurt mai cremos, fără maioneză.
Puneți muștarul, potriviți de sare și amestecați bine.
Turnați sosul peste legume și paste.
Opțional puteți adăuga și puțin piper negru proaspăt măcinat.
Amestecați salata, mai potriviți de sare dacă e nevoie și adăugați pătrunjelul tocat, iar amestecați.
O puteți servi imediat dar este și mai bună dacă stă puțin la frigider.
Eu am mutat-o pentru servire într-un bol mai frumos, dar am amestecat-o în unul mai mare ca să-mi fie mai comod.
Noi am terminat-o cam în 2-3 zile și a fost perfectă de fiecare dată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.