De ceva timp am inceput sa apreciez salata de paste, poate si din cauza timpului de afara merg mai bine mancarurile mai reci si mai fresh. O prima reteta de salata cu paste v-am prezentat-o in varianta greceasca si acum va mai arat inca una, seamana mult dar e putin alta combinatia. Este foarte fresh, crocanta, satioasa, frumoasa si buna, o mica smecherie aici sa alegeti paste mici si dragute - forma de tub mic am ales eu si a fost minunat. Daca luati paste mai mari nu stricati treaba dar cand luati cu furculita o portie de salata se simt mai mult pastele si mai putin legumele.
O alta sugestie, daca vreti sa predomine legumele si nu pastele, micsorati cantitatea de paste dupa preferinta. Oricum este asa de buna ca sotul meu a fost surprins si mi-a zis ca la servici a fost remarcata casoleta lui de pranz(stie lumea ce face nevasta-sa si e mereu curioasa: ) Este si mai buna daca o lasati putin la frigider sa se patrunda.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe cutie, le scurgeti de apa fierbinte, clatiti bine cu apa rece si lasati sa se raceasca.
Nu uitati si sper ca stiti sa fierbeti pastele cu grija, sa fie al dente, nu le faceti terci!
In bolul cu paste puneti morcovul taiat fideluta sau julien subtire.
Adaugati si ardeiul crud taiat cubulete mici.
Ceapa verde tocata marunt, sau 1 ceapa rosie cubulete.
La urma taiati cubulete mici ouale fierte, adaugati la restul ingredientelor.
Pentru sos amestecati maioneza cu iaurtul.
In varianta mai light puteti pune doar iaurt mai cremos, fara maioneza.
Puneti mustarul, potriviti de sare si amestecati bine.
Turnati sosul peste legume si paste.
Optional puteti adauga si putin piper negru proaspat macinat.
Amestecati salata, mai potriviti de sare daca e nevoie si adaugati patrunjelul tocat, iar amestecati.
O puteti servi imediat dar este si mai buna daca sta putin la frigider.
Eu am mutat-o pentru servire intr-un bol mai frumos, dar am amestecat-o in unul mai are ca sa-mi fie mai comod.
Noi am terminat-o cam in 2-3 zile si a fost perfecta de fiecare data.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.