Acuma e sezonul minunat plin de legume cu gust, colorate, diverse, multe - deci găsim combinații cât mai multe de garnituri sănătoase și gustoase. După vizita noastră în Grecia în această vară am început să cam abuzez de combinațiile de roșii/ardei cu brânză, cașcaval și ulei de măsline. Nu că ar fi fost o mare descoperire, dar am dat de gust și mi se pare combinația cea mai simplă și delicioasă. Ați văzut și varianta mea de Bouyourdi, acolo se gratinează roșiile și ardeii, dar aici vă propun o chestie și mai simplă - niște felii de ardei coapte rapid la cuptor cu brânză și cașcaval.
Acești ardei copți cu brânză sunt o găselniță simplă și rapidă pentru gospodinele grăbite dar care vor să-și alinte familia cu mâncare bună de casă. Toate ingredientele se montează crude, în acest timp încălzim cuptorul, încă 15 minute la copt și poftim garnitura colorată și minunată!
Înainte să vă apucați de rețetă, ca toate lucrurile să meargă repede și în 30-40 de minute să fiți gata cu mâncarea - porniți în primul rând cuptorul la 200 de grade.
Stropiți o tavă mai largă de cuptor cu puțin ulei de măsline.
Ardeii se spală, se taie jumătăți și se scoate cotorul și semințele.
Jumătățile gata se aranjează în tava stropită cu ulei.
Pe fiecare bucățică de ardei se presară oregano și alte mirodenii după preferințe.
Puneți și puțină sare dar cu atenție dacă aveți telemea mai sărată.
În plus puteți unge feliile de ardei cu niște usturoi pisat, dar asta după preferințe - eu pun numai dacă am timp.
Stropiți încă puțin cu ulei fiecare felie de ardei.
Brânza telemea o sfărâmați cu degetele și la fel puneți pe fiecare felie de ardei cam câte 1 lingură.
Și pentru o crustă mai cremoasă puneți câte un pic de cașcaval ras deasupra.
În principiu, puteți și să omiteți cașcavalul, dar mie îmi place măcar câteva firicele să pun pentru plus de gust și textură.
Și gata, acum le puneți în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute - nu trebuie să le coaceți prea tare, e suficient cât să se topească brânza și cașcavalul, ardeiul se va înmuia dar nu se va usca de tot.
Puteți să-i serviți ca aperitiv cald, garnitură sau mâncare individuală mai vegană.
Sunt foarte buni și aromați!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.