Ardei copti cu branza si cascaval

Acuma e sezonul minunat plin de legume cu gust, colorate, diverse, multe - deci gasim combinatii cat mai multe de garnituri sanatoase si gustoase. Dupa vizita noastra in Grecia in aceasta vara am inceput sa cam abuzez de combinatiile de rosii/ardei cu branza, cascaval si ulei de masline. Nu ca ar fi fost o mare descoperire, dar am dat de gust si mi se pare combinatia cea mai simpla si delicioasa. Ati vazut si varianta mea de Bouyourdi, acolo se gratineaza rosiile si ardeii, dar aici va propun o chestie si mai simpla - niste felii de ardei coapte rapid la cuptor cu branza si cascaval.

Acesti ardei copti cu branza sunt o gaselnita simpla si rapida pentru gospodinele grabite dar care vor sa-si alinte familia cu mancare buna de casa. Toate ingredientele se monteaza crude, in acest timp incalzim cuptorul, inca 15 minute la copt si poftim garnitura colorata si minunata!

Ingrediente
Ardei gras
6 buc
alegeti ardeii grasi preferati - kapia, rosu, sau galbeni
Ulei de masline
4 linguri
Oregano uscat
2 lingurite
se mai poate adauga menta uscata si putin usturoi pisat, sau piper negru macinat
Sare
1 lingurita
Branza feta sau telemea
200 g
branza sa fie putin sarata si sa va placa la gust
Cascaval
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Inainte sa va apucati de reteta, ca toate lucrurile sa mearga repede si in 30-40 de minute sa fiti gata cu mancare - porniti in primul rand cuptorul la 200 de grade.

Stropiti o tava mai larga de cuptor cu putin ulei de masline.

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 1
Pas 2

Ardeii se spala, se taie jumatati si se scoate cotorul si semintele.

Jumatatile gata se aranjeaza in tava stropita cu ulei.

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 2
Pas 3

Pe fiecare bucatica de ardei se presara oregano si alte mirodenii dupa preferinte.

Puneti si putina sare dar cu atentie daca aveti telemea mai sarata.

In plus puteti unge feliile de ardei cu niste usturoi pisat, dar asta dupa preferinte - eu pun numai daca am timp.

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 3
Pas 4

Stropiti inca putin cu ulei fiecare felie de ardei.

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 4
Pas 5

Branza telemea o sfarmati cu degetele si la fel puneti pe fiecare felie de ardei cam cate 1 lingura.

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 5
Pas 6

Si pentru o crusta mai cremoasa puneti cate un pic de cascaval ras deasupra.

In principiu, puteti si sa omiteti cascavalul, dar mie imi place macar cateva firicele sa pun pt plus de gust si textura.

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 6
Pas 7

Si gata, acum le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15 minute - nu trebuie sa le coaceti prea tare, e suficient cat sa se topeasca branza si cascavalul, ardeiul se va inmuia dar nu se va usca de tot.

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 7
Pas 8

Puteti sa-i serviti ca aperitiv cald, garnitura sau mancare individuala mai vegana.

Sunt foarte buni si aromati!

Pofta Buna!

Ardei copti cu branza si cascaval - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min