Acuma e sezonul minunat plin de legume cu gust, colorate, diverse, multe - deci gasim combinatii cat mai multe de garnituri sanatoase si gustoase. Dupa vizita noastra in Grecia in aceasta vara am inceput sa cam abuzez de combinatiile de rosii/ardei cu branza, cascaval si ulei de masline. Nu ca ar fi fost o mare descoperire, dar am dat de gust si mi se pare combinatia cea mai simpla si delicioasa. Ati vazut si varianta mea de Bouyourdi, acolo se gratineaza rosiile si ardeii, dar aici va propun o chestie si mai simpla - niste felii de ardei coapte rapid la cuptor cu branza si cascaval.
Acesti ardei copti cu branza sunt o gaselnita simpla si rapida pentru gospodinele grabite dar care vor sa-si alinte familia cu mancare buna de casa. Toate ingredientele se monteaza crude, in acest timp incalzim cuptorul, inca 15 minute la copt si poftim garnitura colorata si minunata!
Inainte sa va apucati de reteta, ca toate lucrurile sa mearga repede si in 30-40 de minute sa fiti gata cu mancare - porniti in primul rand cuptorul la 200 de grade.
Stropiti o tava mai larga de cuptor cu putin ulei de masline.
Ardeii se spala, se taie jumatati si se scoate cotorul si semintele.
Jumatatile gata se aranjeaza in tava stropita cu ulei.
Pe fiecare bucatica de ardei se presara oregano si alte mirodenii dupa preferinte.
Puneti si putina sare dar cu atentie daca aveti telemea mai sarata.
In plus puteti unge feliile de ardei cu niste usturoi pisat, dar asta dupa preferinte - eu pun numai daca am timp.
Stropiti inca putin cu ulei fiecare felie de ardei.
Branza telemea o sfarmati cu degetele si la fel puneti pe fiecare felie de ardei cam cate 1 lingura.
Si pentru o crusta mai cremoasa puneti cate un pic de cascaval ras deasupra.
In principiu, puteti si sa omiteti cascavalul, dar mie imi place macar cateva firicele sa pun pt plus de gust si textura.
Si gata, acum le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15 minute - nu trebuie sa le coaceti prea tare, e suficient cat sa se topeasca branza si cascavalul, ardeiul se va inmuia dar nu se va usca de tot.
Puteti sa-i serviti ca aperitiv cald, garnitura sau mancare individuala mai vegana.
Sunt foarte buni si aromati!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.