Pachetele de primăvară chinezești

Am făcut senzație cu aceste pachețele de primăvară la una din mesele noastre în familie - a fost bătaie pe ele, copiii le-au apreciat mult, dar nici noi nu le-am dus la ureche... Extraordinar de bune, fragede, crocante, aromate și se gătesc chiar simplu. Ca să fiu cât mai aproape de rețeta de pachețele de primăvară originală m-am inspirat de la AndreeaChinesefood și am adaptat ingredientele la ce am avut prin casă. Dar în primul rând nu aș recomanda să înlocuiți ciupercile shiitake cu altele, am scris despre ele în Articolul despre ingrediente chinezești, punctul 7. Au o aromă de usturoi așa de bună și cred că unul din farmecul acestor pachețele vine anume de la acest gust.

Am mers și pe varianta să le învelesc în foi de plăcintă, nu foi de orez - se lucrează mult mai ușor, ies crocante, rumene și exemplare.

În plus, umplutura asta de legume cu tăieței de orez este așa de gustoasă că o puteți face și fără pachețele, eu o gătesc acum foarte des ca o garnitură interesantă și sănătoasă la alte mâncăruri. În poze veți observa că am făcut mai multă umplutură cât îmi trebuie la rețetă, ca să o savurăm ca o garnitură după ce se termină pachețelele.

Ingrediente
Morcovi
1 buc
   
Varză albă
200 g
dacă aveți puneți varză chinezească, eu am folosit pe moment varză simplă românească
Ceapă verde
2 buc
   
Tăiței de orez
100 g
   
Ciuperci shiitake
5 buc
   
Foi de plăcintă
12 buc
un pachet standard, al meu avea 12 foi subțiri
Albuș de ou
1 buc
crud
Sos de soia
2 lingurite
   
Ulei de susan
1 lingura
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare și piper
0.5 lingurite
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Înainte să vă apucați de curățat legume pentru rețetă, turnați apă rece peste ciupercile shiitake.

Lăsați așa 30-40 de minute să se înmoaie bine.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 1
Pas 2

Când sunt gata le scurgeți bine cu mâinile și cu un cuțit le tăiat piciorușul lemnos - nu este bun de mâncat.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 2
Pas 3

Ciupercile rămase le tăiați fideluță subțire.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 3
Pas 4

Varza și morcovii se taie fideluță cât mai subțire.

Firele de ceapă verde le tăiați să fie cam de 2 cm lungime.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 4
Pas 5

Tăiețeii de orez le preparați conform cu instrucțiunile de pe punga, eu am arătat și am explicat de care cumpăr eu în Articolul despre ingrediente chinezești, punctul 9.

Eu le torn apă clocotită fierbinte deasupra și las câteva minute până se înmoaie.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 5
Pas 6

Apoi le scurg într-o sită de apă și cu o foarfecă le tai puțin. Sunt lungi și e greu să manevrezi toată compoziția împreună cu legumele.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 6
Pas 7

Turnați 1 lingură de ulei de susan peste tăiețeii scurși, amestecați puțin și lăsați așa până le folosim în continuare în rețetă.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 7
Pas 8

Într-o tigaie încingeți uleiul de floarea-soarelui și puneți morcovii, ceapa și varza la călit.

Periodic amestecați și căliți timp de 5 minute la foc iute.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 8
Pas 9

După acest timp adăugați ciupercile, amestecați și lăsați încă 2 minute.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 9
Pas 10

Puneți și tăiețeii de orez.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 10
Pas 11

Amestecați bine, adăugați 2 lingurițe de sos de soia - dar nu prea mult, să nu fie lichidă umplutura!

Gustați și dacă mai este nevoie adăugați sare și piper după gust, închideți focul.

Lăsați această umplutură să se răcească bine.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 11
Pas 12

Decongelați din timp foile de plăcintă.

Luați câte 2 foi o dată și le suprapuneți, tăiați-le să obținem 4 pătrate mari.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 12
Pas 13

Ungeți marginile fiecărui pătrat cu albuș de ou crud.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 13
Pas 14

În unul din colțuri puneți câte 1 lingură plină cu umplutură de legume și orez.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 14
Pas 15

Începeți să rulați colțul.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 15
Pas 16

Aduceți și marginile spre mijloc.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 16
Pas 17

Și continuați să rulați.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 17
Pas 18

În același fel faceți și restul de foi - suprapuneți câte 2, tăiați în 4 pătrate și fiecare pătrat îl rulați cu umplutură.

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 18
Pas 19

Într-o tigaie încingeți puțin ulei de floarea-soarelui și puneți la rumenit rulourile.

Le prăjiți bine pe toate părțile la foc mai iute, așa nu vor absorbi mult în ulei în proces.

Se scot pe un prosop sau șervețele de hârtie,

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 19
Pas 20

Sunt perfecte calde, dar și reci am observat că erau destul de crocante și bune.

Minunate ca un aperitiv interesant sau gustare.

Poftă Bună!

Pachetele de primăvară chinezești - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (24 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min