Am făcut senzație cu aceste pachețele de primăvară la una din mesele noastre în familie - a fost bătaie pe ele, copiii le-au apreciat mult, dar nici noi nu le-am dus la ureche... Extraordinar de bune, fragede, crocante, aromate și se gătesc chiar simplu. Ca să fiu cât mai aproape de rețeta de pachețele de primăvară originală m-am inspirat de la AndreeaChinesefood și am adaptat ingredientele la ce am avut prin casă. Dar în primul rând nu aș recomanda să înlocuiți ciupercile shiitake cu altele, am scris despre ele în Articolul despre ingrediente chinezești, punctul 7. Au o aromă de usturoi așa de bună și cred că unul din farmecul acestor pachețele vine anume de la acest gust.
Am mers și pe varianta să le învelesc în foi de plăcintă, nu foi de orez - se lucrează mult mai ușor, ies crocante, rumene și exemplare.
În plus, umplutura asta de legume cu tăieței de orez este așa de gustoasă că o puteți face și fără pachețele, eu o gătesc acum foarte des ca o garnitură interesantă și sănătoasă la alte mâncăruri. În poze veți observa că am făcut mai multă umplutură cât îmi trebuie la rețetă, ca să o savurăm ca o garnitură după ce se termină pachețelele.
Înainte să vă apucați de curățat legume pentru rețetă, turnați apă rece peste ciupercile shiitake.
Lăsați așa 30-40 de minute să se înmoaie bine.
Când sunt gata le scurgeți bine cu mâinile și cu un cuțit le tăiat piciorușul lemnos - nu este bun de mâncat.
Ciupercile rămase le tăiați fideluță subțire.
Varza și morcovii se taie fideluță cât mai subțire.
Firele de ceapă verde le tăiați să fie cam de 2 cm lungime.
Tăiețeii de orez le preparați conform cu instrucțiunile de pe punga, eu am arătat și am explicat de care cumpăr eu în Articolul despre ingrediente chinezești, punctul 9.
Eu le torn apă clocotită fierbinte deasupra și las câteva minute până se înmoaie.
Apoi le scurg într-o sită de apă și cu o foarfecă le tai puțin. Sunt lungi și e greu să manevrezi toată compoziția împreună cu legumele.
Turnați 1 lingură de ulei de susan peste tăiețeii scurși, amestecați puțin și lăsați așa până le folosim în continuare în rețetă.
Într-o tigaie încingeți uleiul de floarea-soarelui și puneți morcovii, ceapa și varza la călit.
Periodic amestecați și căliți timp de 5 minute la foc iute.
După acest timp adăugați ciupercile, amestecați și lăsați încă 2 minute.
Puneți și tăiețeii de orez.
Amestecați bine, adăugați 2 lingurițe de sos de soia - dar nu prea mult, să nu fie lichidă umplutura!
Gustați și dacă mai este nevoie adăugați sare și piper după gust, închideți focul.
Lăsați această umplutură să se răcească bine.
Decongelați din timp foile de plăcintă.
Luați câte 2 foi o dată și le suprapuneți, tăiați-le să obținem 4 pătrate mari.
Ungeți marginile fiecărui pătrat cu albuș de ou crud.
În unul din colțuri puneți câte 1 lingură plină cu umplutură de legume și orez.
Începeți să rulați colțul.
Aduceți și marginile spre mijloc.
Și continuați să rulați.
În același fel faceți și restul de foi - suprapuneți câte 2, tăiați în 4 pătrate și fiecare pătrat îl rulați cu umplutură.
Într-o tigaie încingeți puțin ulei de floarea-soarelui și puneți la rumenit rulourile.
Le prăjiți bine pe toate părțile la foc mai iute, așa nu vor absorbi mult în ulei în proces.
Se scot pe un prosop sau șervețele de hârtie,
Sunt perfecte calde, dar și reci am observat că erau destul de crocante și bune.
Minunate ca un aperitiv interesant sau gustare.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.