Mancarica de conopida cu mazare verde

La cat de mult se mananca broccoli la noi in familie, in forma cea mai banala, fiarta, si uite ca la conopida lucrurile sunt mai complicate. Sunt cateva retete preferate cu care merge bine si ma bucur ca am gasit inca o combinatie, de data asta cu mazare. Reteta aceasta de conopida este buna ca puteti combina mai multa mazare sau conopida dupa plac. De exemplu, eu prefer sa fie mai multa mazare decat conopida, iese ca un fel de "orez" dietetic cu mazare.

Reteta din care m-am inspirat era cu arome indiene mai specifice, nu prea a mers la noi - cu greu m-am abtinut sa nu o arunc. Dar imi statea pe creieri si m-am gandit ca metoda e buna, doar sa schimb aromele - asa am facut un "upgrade" cu unt, am pastrat putin curcuma pentru culoare si atat. A iesit o chestie minunata, dulceaga, cu aroma de unt si destul de satioasa. Merge bine ca o garnitura sau mancarica de mazare individuala.

In varianta de post puteti inlocui untul cu ulei sau unt de cocos.

Ingrediente
Conopida
0.5 buc
cam 200-300g
Mazare verde congelata
200 g
am in vedere mazare verde proaspata si congelata
Unt
30 g
Sare
1 lingurita
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
dupa gust
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Conopida proaspata se curata, spala si o taiati cu un cutit bucatele mai mici.

 

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 1
Pas 2

Observati aici mai aproape cat de mica am taiat-o eu.

Dar o puteti lasa si buchetele mai mari.

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 2
Pas 3

Intr-o tigaie adanca topiti untul.

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 3
Pas 4

Adaugati conopida tocata, amestecati si caliti iute vreo 2-3 minute.

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 4
Pas 5

Acum puneti mazarea congelata - eu nu o decongelez dinainte.

Amestecati si caliti impreuna la foc mai iute timp de 5 minute.

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 5
Pas 6

Acoperiti cu capac si sotati inca 10 minute la foc mediu.

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 6
Pas 7

Dupa acest timp luati capacul, potriviti de sare, piper si optional pentru culoare niste turmeric.

Amestecati bine si caliti inca 2-3 minute.

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 7
Pas 8

Si acum inchideti focul, puneti capacul si mai lasati inca 5-10 minute sa se patrunda.

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 8
Pas 9

Serviti ca o garnitura la carne sau peste, dar si mancarica individuala in post.

Pofta Buna!

Mancarica de conopida cu mazare verde - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min