La cât de mult se mănâncă broccoli la noi în familie, în forma cea mai banală, fiartă, și uite că la conopidă lucrurile sunt mai complicate. Sunt câteva rețete preferate cu care merge bine și mă bucur că am găsit încă o combinație, de data asta cu mazăre. Rețeta aceasta de conopidă este bună ca puteți combina mai multă mazăre sau conopidă după plac. De exemplu, eu prefer să fie mai multă mazăre decât conopidă, iese ca un fel de "orez" dietetic cu mazăre.
Rețeta din care m-am inspirat era cu arome indiene mai specifice, nu prea a mers la noi - cu greu m-am abținut să nu o arunc. Dar îmi stătea pe creieri și m-am gândit că metoda e bună, doar să schimb aromele - așa am făcut un "upgrade" cu unt, am păstrat puțin curcuma pentru culoare și atât. A ieșit o chestie minunată, dulceagă, cu aromă de unt și destul de sățioasă. Merge bine ca o garnitură sau mâncărică de mazăre individuală.
În varianta de post puteți înlocui untul cu ulei sau unt de cocos.
Conopida proaspătă se curăță, spală și o tăiați cu un cuțit bucățele mai mici.
Observați aici mai aproape cât de mică am tăiat-o eu.
Dar o puteți lăsa și buchețele mai mari.
Într-o tigaie adâncă topiți untul.
Adăugați conopida tocată, amestecați și căliți iute vreo 2-3 minute.
Acum puneți mazărea congelată - eu nu o decongelez dinainte.
Amestecați și căliți împreună la foc mai iute timp de 5 minute.
Acoperiți cu capac și sotați încă 10 minute la foc mediu.
După acest timp luați capacul, potriviți de sare, piper și optional pentru culoare niscaiva turmeric.
Amestecați bine și căliți încă 2-3 minute.
Și acum închideți focul, puneți capacul și mai lăsați încă 5-10 minute să se pătrundă.
Serviți ca o garnitură la carne sau pește, dar și mâncărică individuală în post.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.