Cum vă spuneam în articolul anterior despre Dressingul cu miere, salatele cu frunze în sezonul rece la noi sunt de bază. Cumpăr diverse combinații, dar întotdeauna am în frigider o pungă de Baby Spanac - mi se pare că au un gust mai neutru, merge combinat cu orice și copiilor le place cel mai mult. Zilele trecute am încercat această combinație cu mere, nuci și merișoare - a fost un super-hit, și acum salivez când mă gândesc la ea... Neapărat va fi repetată de multe ori, chiar este deosebit de simplă, interesantă și foarte gustoasă. Nu trebuie nimic să fierbeți sau să gătiți din timp, iar dacă nu aveți merișoare le puteți înlocui fără grijă cu niște stafide.
Bineînțeles dressingul cu miere face jumătate din treabă, dar chiar dacă nu aveți muștar boabe marinat, merită să încercați salata! În varianta de post o puteți face cu brânză tofu, sau nu puneți deloc, oricum este bună.
Pe o farfurie mare, plată puneți vreo 2-3 mâini de spanac spălat și uscat eventual cu o centrifugă de salată (eu îl aveam deja spălat în cutie).
Mărul îl tăiați felii subțiri și puneți deasupra frunzelor.
Adăugați merișoarele și nucile.
Brânza o sfărmați puțin cu mâinile și presărați peste restul ingredientelor.
Pregați dressingul cu miere și muștar boabe, îl puteți face și din timp și îl agitați bine înainte de utilizare.
Dacă nu aveți muștar, faceți sosul fără el.
Turnați cam 3-4 linguri de sos peste toate ingredientele salatei.
Și o serviți imediat cu mare poftă, că-i bună tare...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.