Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate

Aceste aripioare la cuptor crocante au un ingredient secret la care sigur nu v-ati fi gandit vreodata sa-l gasiti aici - praful de copt! Eu am fost chiar intrigata si am gatit reteta fara sa ma astept la mari rezultate. Deci, n-am avut dreptate, este o chestie geniala si chiar va recomand sa incercati - daca nu vreti cu aripioare, puteti lua pulpe de pui cu piele. In plus, gatiti aripioarele la cuptor fara ulei, fara alte adaugiri de calorii si carbohidrati. Noi am devenit dependenti de aceste aripioare, copiii sunt incantati(aici aveti grija cu usturoiul si folositi boia de ardei dulce).

Puteti adapta reteta de aripioare la cuptor gusturilor voastre, mixati orice condimente va plac dar nici intr-un caz sa nu renuntati la praful de copt, anume el face aripioarele crocante. Daca va plac aripioarele picante, inlocuiti praful de boia dulce cu cea iute si ca sa mai stingeti din foc le serviti cu un sos de iaurt. Eu am facut un sos simplu din iaurt grecesc, sare, o rosie si bucatica mica de ceapa - acestea le tai marunt si le amestec pe toate.

Ingrediente
Aripioare de pui
1.5 kg
puteti inlocui cu pulpe sau copanele de pui
Praf de copt
1 lingura
Usturoi granulat(praf)
2 linguri
daca le faceti pentru copii puneti 1 lingura de usturoi
Sare
0.5 lingurite
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Piper macinat
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Aripioarele le spalati si scurgeti bine de apa sau o absorbiti cu niste servetele.

Taiati varful de la fiecare aripioara, il aruncati pentru ca se usuca prea mult la copt. Ce ramane taiati pe cartilagiu in 2 bucati mai mici, observati poza.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 1
Pas 2

Folosim doar aceste 2 parti de la aripioare in reteta.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 2
Pas 3

La fel rezolvati si restul aripioarelor, le puneti pe toate intr-un bol adanc.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol mai mic amestecati praful de copt cu sare, boia, usturoi si piper negru macinat.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 4
Pas 5

Puneti aceasta compozitie peste aripioare.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 5
Pas 6

Si amestecati bine cu mainile carnea, sa se distribuie uniform mirodeniile pe toate bucatile.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 6
Pas 7

Ca sa fie maxim de crocante se recomanda sa le coaceti in tava din aceea cu gratar. Eu nu am si le pun pe hartie de copt in tava de cuptor simpla, sunt ok de crocante si nu ma stresez sa iau alta tava.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 7
Pas 8

Le coaceti in cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute - pana se rumenesc frumos.

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 8
Pas 9

Noi le-am servit cu conopida la cuptor si un sos de iaurt cu rosii, ceapa si verdeata.

Atentie, dau dependenta! :))

Pofta Buna!

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min