Va propun azi asa o reteta de granola low-carb, fara carbohidrati, fara zahar, de post, foarte aromata, gustoasa si crocanta. Eram curioasa sa incerc dupa ce am vazut-o pe site-ul retetelchf.ro, dedicat exclusiv retetelor de acest tip, si m-am indragostit de aceasta granola de la prima lingura. Datorita lipsei de carbohidrati tine mult mai bine de foame, combinata cu un iaurt grecesc mai gras, branza cottage sau lapte vegetal poate fi un mic dejun sau cina sanatoasa si deosebita.
Atunci cand vreau sa fie si cu o tenta mai dulce(desert sanatos) adaug putina dulceata fara zahar sau coaja de lamaie zaharisita, la fel low-carb de la Natalia.
Mi-a placut mult in special pentru ca tine foarte bine de foame, am si uitat cum este sa te culci cu stomacul suparat, dar in acelasi timp si sa nu mananci mancarea grea, sa gatesti sofisticat, chiar si sanatos.
Recomand sa incercati neaparat, si chiar daca puteti sa va reglati cantitatile de nuci dupa plac, nu ignorati chipsurile de cocos(fara zahar!), se gasesc in magazine online, plafar si chiar supermarket. Dau o textura deosebita, aroma si crocantzeala interesanta. Migdalele le puteti taia la cutit, dar eu am descoperit ca este mai simplu sa folositi fulgii de migdale gata feliati, in plus avem iarasi forma si textura diferita in compozitie.
Uleiul sau untul de cocos ar trebui sa fie ca o untura, inainte sa-l folositi aici se topeste pe baie de aburi, la microunde sau la foc foarte mic.
Eu am pus fulgi de migdale, daca aveti migdale intregi le taiati felii subtiri.
Nu ignorati chipsurile de cocos, sunt chiar deosebite si fac aceasta granola sa fie mai gustoasa.
Eu le-am cumparat foarte ieftin online.
Nucile simple se taie bucati mici cu un cutit.
Intr-o tava mare de cuptor puneti toate nucile si semintele.
Deasupra adaugati cacao, scortisoara si putina sare.
Amestecati bine cu o lingura.
Turnati acum uleiul de cocos topit.
Iarasi amestecati bine si puneti tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15-20 de minute.
In acest timp mai amestecati 2-3 ori in tava, sa se rumeneasca uniform granola.
Nu plecati departe de la cuptor pentru ca se poate arde repede!
Veti observa cand este gata in primul rand dupa miros, eu de obicei nu o rumenesc foarte tare, o scot din cuptor si o las asa in tava fierbinte pe masa, pana se raceste mai apuca sa se gateasca pasiv.
Cand se raceste complet o depozitati intr-un borcan sau cutie ermetica.
Folositi cum am zis si in descriere - cu un iaurt, branzica cottage, lapte vegetal, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.