Granola Low-Carb

Vă propun azi așa o rețetă de granola low-carb, fără carbohidrați, fără zahăr, de post, foarte aromată, gustoasă și crocantă. Eram curioasă să încerc după ce am văzut-o pe site-ul retetelchf.ro, dedicat exclusiv rețetelor de acest tip, și m-am îndrăgostit de această granola de la prima lingură. Datorită lipsei de carbohidrați ține mult mai bine de foame, combinată cu un iaurt grecesc mai gras, brânză cottage sau lapte vegetal poate fi un mic dejun sau cină sănătoasă și deosebită.

Atunci când vreau să fie și cu o tentă mai dulce (desert sănătos) adaug puțină dulceață fără zahăr sau coajă de lămâie zaharisită, la fel low-carb de la Natalia.

Mi-a plăcut mult în special pentru că ține foarte bine de foame, am și uitat cum este să te culci cu stomacul supărat, dar în același timp și să nu mănânci mâncare grea, să gătești sofisticat, chiar și sănătos.

Recomand să încercați neapărat, și chiar dacă puteți să vă reglați cantitățile de nuci după plac, nu ignorați chipsurile de cocos (fără zahăr!), se găsesc în magazine online, plafar și chiar supermarket. Dau o textură deosebită, aromă și crocănțeală interesantă. Migdalele le puteți tăia la cuțit, dar eu am descoperit că este mai simplu să folosiți fulgii de migdale gata feliați, în plus avem iarăși formă și textură diferită în compoziție.

Ingrediente
Chipsuri de cocos
100 g
aveți grijă să fie FĂRĂ ZAHĂR!
Migdale
100 g
recomand mai bine să luați fulgi de migdale - sau tăiați migdalele întregi felii subțiri
Semințe de in
50 g
ar fi bine să le zdrobiți puțin, se asimilează mai bine decât cele întregi
Semințe de dovleac
50 g
   
Nuci
100 g
adică nucă românească simplă
Alune de pădure
100 g
   
Semințe de floarea-soarelui
100 g
   
Ulei de cocos
2 linguri
   
Cacao
1 lingura
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Sare
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Uleiul sau untul de cocos ar trebui să fie ca o untură, înainte să-l folosiți aici se topește pe baie de aburi, la microunde sau la foc foarte mic.

Granola Low-Carb - Pas 1
Pas 2

Eu am pus fulgi de migdale, dacă aveți migdale întregi le tăiați felii subțiri.

Granola Low-Carb - Pas 2
Pas 3

Nu ignorați chipsurile de cocos, sunt chiar deosebite și fac această granola să fie mai gustoasă.

Eu le-am cumpărat foarte ieftin online.

Granola Low-Carb - Pas 3
Pas 4

Nucile simple se taie bucăți mici cu un cuțit.

Granola Low-Carb - Pas 4
Pas 5

Într-o tavă mare de cuptor puneți toate nucile și semințele.

Granola Low-Carb - Pas 5
Pas 6

Deasupra adăugați cacao, scorțișoară și puțină sare.

Granola Low-Carb - Pas 6
Pas 7

Amestecați bine cu o lingură.

Granola Low-Carb - Pas 7
Pas 8

Turnați acum uleiul de cocos topit.

Granola Low-Carb - Pas 8
Pas 9

Îarși amestecați bine și puneți tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 15-20 de minute.

Granola Low-Carb - Pas 9
Pas 10

În acest timp mai amestecați 2-3 ori în tavă, să se rumenească uniform granola.

Nu plecați departe de la cuptor pentru că se poate arde repede!

Granola Low-Carb - Pas 10
Pas 11

Veți observa când este gata în primul rând după miros, eu de obicei nu o rumenesc foarte tare, o scot din cuptor și o las așa în tava fierbinte pe masă, până se răcește mai apucă să se gătească pasiv.

Granola Low-Carb - Pas 11
Pas 12

Când se răcește complet o depozitați într-un borcan sau cutie ermetică.

Folosiți cum am zis și în descriere - cu un iaurt, brânzică cottage, lapte vegetal, etc.

Poftă Bună!

Granola Low-Carb - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 borcan mare de Granola)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: retetelchf.ro