Cea mai simplă salată de varză roșie (sau albă), dar mult iubită mai ales de copii, este foarte la îndemână, gustoasă, sățioasă, completă, minunată ca garnitură la orice grătar și nu numai. Bineînțeles ideea cu maioneza este controversată, dar în combinație cu legume este foarte ok, și mai ales dacă faceți maioneza cu ingrediente cât mai bune - aveți rețeta de maioneză keto aici.
De obicei puteți face salata de varză așa simplă, cum vă arăt mai jos, dar bineînțeles puteți adăuga mărar verde, ceapă, mazăre sau porumb din conservă. Dar ideea este aceeași, totul depinde de preferințe și gusturi. Se păstrează foarte bine 1-2 zile în frigider, parcă se marinează și devine chiar mai bună.
Cea mai importantă și grea parte la această salată este să tocați cât mai fin varza.
Eu demult am scăpat de această problemă pentru că folosesc o răzătoare-mandolină (de la Tupperware), o pun la nivelul cel mai mic pentru fire cât mai fine de varză.
Peste varza tocată presărați 1 linguriță de sare și frecați bine cu mâinile - nu o striviți prea tare, doar cât să se facă mai moale.
Amestecați bine cu 2 furculițe, reglați după gust de sare și piper.
Ar merge aici un pic de oțet de mere în plus și dacă vă place mărar și ceapă verde tocate.
Eu o las simplă, așa le place mai mult copiilor :)
Este o garnitură de legume minunată și simplă, foarte iubită de toată lumea.
Merge perfect la un grătar, cartofi, orez, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.