Mai pe românește ar fi pizza fără făină, adică fără carbohidrați - una din primele mele rețete încercate în dieta lchf(low-carb-high-fat) ghidându-mă după regulile de pe dietdoctor.com. Anume după această rețetă de pizza low-carb soțul meu a insistat să țină și el o perioadă dietă, nu că ar avea nevoie, mai mult pentru alte beneficii. Deci, asta să vedeți că și o persoană foarte comodă, deloc obișnuită cu diete a apreciat rețeta și mi-a zis că nu o duc rău deloc cu așa meniu!
Sunt multe variante și rețete de pizza low carb, dar anume pe aceasta o apreciez pentru că este și cea mai simplă. Întotdeauna avem în frigider ouă și cașcaval, nu este nevoie de făini șmechere sau alte ingrediente mai specifice, repede le combin cu ce mai am pentru topping și îmi satisfac pofta de pizza.
Bineînțeles că voi mai lucra pe viitor alte rețete de pizza keto, dar eu zic anume pe aceasta s-o considerați de bază - simplă, rapidă și foarte bună. Din cantitățile de mai jos obțineți 1 pizza medie, dar să știți că este pentru 2 persoane sau 2 porții - fiind și foarte sățioasă. Mai mult de 4 felii nu puteți mânca la o masă și este foarte suficient.
Așterneți o tavă de pizza(sau tavă simplă de cuptor) cu hârtie de copt.
Eu am tăiat hârtie după indicațiile de aici, dar am lăsat bordura puțin mai mare.
Dați prin răzătoarea medie 150g de cașcaval, îl puneți într-o farfurie sau bol mai adânc.
De obicei folosesc cașcaval clasic, dar aici am avut și am folosit un cașcaval Eidam marca Koliba România.
Adăugați cele 4 ouă peste cașcaval.
Amestecați bine cu o furculiță această compoziție.
Nu trebuie să puneți sare aici, cașcavalul are suficientă.
Turnați amestecul de ouă și cașcaval în tava așternută cu hârtie de copt, distribuiți și nivelați atent cu o furculiță/lingură.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute, până se rumenește bine.
Până se face crusta de pizza în cuptor, într-un bol mic am dizolvat 1 lingură pastă de roșii cu puțină apă, să fie ca un sos.
Cam așa arată crusta gata, puteți s-o rumeniți și mai bine - anume asta o face mai fermă și puțin crocantă, să țină toppingul.
Lăsați 5 minute să se răcorească.
Apoi o ungeți cu sosul de roșii.
După preferință presărați orice mirodenii pentru pizza vă plac - busuioc, oregano, maghiran, sau puțin piper negru măcinat.
Acum distribuiți deasupra încă 150g de cașcaval ras și felii mici de șuncă, salam, etc.
Puteți să mai adăugați orice legume vă plac deasupra(bineînțeles să fie potrivite în regimul keto dacă îl țineți), ardei, ceapă, ciuperci, măsline, etc.
Eu am avut măsline și roșii cherry congelate din vară.
Puneți pizza înapoi la cuptor pentru încă 10 minute.
După cuptor o lăsați cam 10-15 minute puțin să se răcorească, feliați și serviți cu mare poftă. Copiilor le place la fel de mult, nu prea văd ele diferența, și nici nu le explic că este altfel de pizza :))
Este simplă și o mare găselniță pentru poftele mele în regimul keto.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.