Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval

Încă o rețetă cu dovlecei la îndemâna oricui, delicioasă, rapidă și sănătoasă. Este o mâncare sățioasă, dar în același timp nu grea datorită dovleceilor (neprăjiți dinainte), puteți face această musaca de dovlecei combinată cu carne tocată de pui, curcan, porc, vită sau amestecul preferat.

Foarte faină metodă și rapidă, nu trebuie semipreparați din timp dovleceii, vor lăsa puțină zeamă dar nu încurcă, chiar face musacaua mai fragedă. Încă un mare plus este faptul că nu conține făină de nici un fel, doar ouă, smântână și puțin cașcaval deasupra pentru crustă (puteți renunța la el fără grijă), deci este și dietetică. Eu o fac cu mare încredere pentru regimul low-carb, este bună la fel și pentru cei care au probleme cu mâncarea prăjită.

Deasupra se pot pune felii de roșii mari, dar eu am avut o recoltă impresionantă de roșii cherry în grădină și le folosesc cu spor la tot felul de mâncăruri, congelate (roșii congelate după metoda de aici) sau proaspete.

Ingrediente
Dovlecei
1 kg
am în vedere cantitate netă - curățați de coajă și semințe, dacă sunt mai bătrâni
Carne tocată
500 g
oricare preferați - pui, curcan, porc, vită, etc.
Ardei gras
1 buc
   
Ceapă
1 buc
   
Roșii
4 buc
sau înlocuiți cu roșii cherry întregi, ca la mine
Ouă
4 buc
   
Smântână
250 ml
puteți folosi smântână dulce, fermentată și cu oricare procent de grăsime
Cașcaval
150 g
îl puteți omite dacă nu vă place sau nu aveți voie
Pătrunjel tocat
2 linguri
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Ulei
50 ml
sau unt
Pași de urmat
Pas 1

În primul rând spălați și pregătiți dovleceii.

Eu am avut câțiva mai bătrâni, i-am curățat de coajă și semințe (cu o lingură este simplu). Important la final să fie o cantitate aproximativă de 1 kg.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 1
Pas 2

Apoi îi tăiați cubulețe de mărime medie, cam 1x1 cm, și puneți într-un bol mare.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 2
Pas 3

Peste dovlecei adăugați ardeiul tăiat cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 3
Pas 4

Ceapa se toacă cubulețe și o puneți la călit în puțin ulei.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 4
Pas 5

Când se rumenește adăugați în tigaie și carnea tocată, amestecați bine.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 5
Pas 6

Continuați să amestecați periodic până carnea nu mai are zeamă și începe să se rumenească.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 6
Pas 7

O puneți peste dovleceii, ardeiul și pătrunjelul din bolul mare.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine toată compoziția, potriviți de sare și piper tot aici.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 8
Pas 9

Acum mutați totul într-o tavă de cuptor adâncă.

A mea a fost una mai mare, ovala și de sticlă, în plus este estetic s-o servești chiar așa direct pe masă.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 9
Pas 10

Deasupra puneți rondele de roșii sau roșii cherry.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 10
Pas 11

Într-un bol mic amestecați ouăle cu smântâna, puțină sare și piper.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 11
Pas 12

Turnați uniform acest amestec peste legumele și carnea din tavă. Un pic mai scuturați tava să se distribuie peste tot.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 12
Pas 13

Acum puneți cașcavalul ras deasupra.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 13
Pas 14

Acoperiți tava cu capac sau folie și o puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 14
Pas 15

După cuptor recomand s-o lăsați vreo 30 de minute, să se răcorească și așeze înainte de servire.

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 15
Pas 16

Și o secțiune, foarte fresh, fragedă și delicioasă, o puteți servi cu salată sau orice garnitură vă place.

Poftă Bună!

Musaca de dovlecei cu carne și cașcaval - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2400 g (8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min