Încă o rețetă cu dovlecei la îndemâna oricui, delicioasă, rapidă și sănătoasă. Este o mâncare sățioasă, dar în același timp nu grea datorită dovleceilor (neprăjiți dinainte), puteți face această musaca de dovlecei combinată cu carne tocată de pui, curcan, porc, vită sau amestecul preferat.
Foarte faină metodă și rapidă, nu trebuie semipreparați din timp dovleceii, vor lăsa puțină zeamă dar nu încurcă, chiar face musacaua mai fragedă. Încă un mare plus este faptul că nu conține făină de nici un fel, doar ouă, smântână și puțin cașcaval deasupra pentru crustă (puteți renunța la el fără grijă), deci este și dietetică. Eu o fac cu mare încredere pentru regimul low-carb, este bună la fel și pentru cei care au probleme cu mâncarea prăjită.
Deasupra se pot pune felii de roșii mari, dar eu am avut o recoltă impresionantă de roșii cherry în grădină și le folosesc cu spor la tot felul de mâncăruri, congelate (roșii congelate după metoda de aici) sau proaspete.
În primul rând spălați și pregătiți dovleceii.
Eu am avut câțiva mai bătrâni, i-am curățat de coajă și semințe (cu o lingură este simplu). Important la final să fie o cantitate aproximativă de 1 kg.
Apoi îi tăiați cubulețe de mărime medie, cam 1x1 cm, și puneți într-un bol mare.
Peste dovlecei adăugați ardeiul tăiat cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt.
Ceapa se toacă cubulețe și o puneți la călit în puțin ulei.
Când se rumenește adăugați în tigaie și carnea tocată, amestecați bine.
Continuați să amestecați periodic până carnea nu mai are zeamă și începe să se rumenească.
O puneți peste dovleceii, ardeiul și pătrunjelul din bolul mare.
Amestecați bine toată compoziția, potriviți de sare și piper tot aici.
Acum mutați totul într-o tavă de cuptor adâncă.
A mea a fost una mai mare, ovala și de sticlă, în plus este estetic s-o servești chiar așa direct pe masă.
Deasupra puneți rondele de roșii sau roșii cherry.
Într-un bol mic amestecați ouăle cu smântâna, puțină sare și piper.
Turnați uniform acest amestec peste legumele și carnea din tavă. Un pic mai scuturați tava să se distribuie peste tot.
Acum puneți cașcavalul ras deasupra.
Acoperiți tava cu capac sau folie și o puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.
După cuptor recomand s-o lăsați vreo 30 de minute, să se răcorească și așeze înainte de servire.
Și o secțiune, foarte fresh, fragedă și delicioasă, o puteți servi cu salată sau orice garnitură vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.