Inca o reteta cu dovlecei la indemana oricui, delicioasa, rapida si sanatoasa. Este o mancare satioasa, dar in acelasi timp nu grea datorita dovleceilor(neprajiti dinainte), puteti face aceasta musaca de dovlecei combinata cu carne tocata de pui, curcan, porc, vita sau amestecul preferat.
Foarte faina metoda si rapida, nu trebuie semipreparati din timp dovleceii, vor lasa putina zeama dar nu incurca, chiar face musacaua mai frageda. Inca un mare plus este faptul ca nu contine faina de nici un fel, doar oua, smantana si putin cascaval deasupra pentru crusta(puteti renunta la el fara grija), deci este si dietetica. Eu o fac cu mare incredere pentru regimul low-carb, este buna la fel si pentru cei care au probleme cu mancarea prajita.
Deasupra se pot pune felii de rosii mari, dar eu am avut o recolta impresionanta de rosii cherry in gradina si le folosesc cu spor la tot felul de mancaruri, congelate(rosii congelate dupa metoda de aici) sau proaspete.
In primul rand spalati si pregatiti dovleceii.
Eu am avut cativa mai batrani, i-am curatat de coaja si seminte(cu o lingura este simplu). Important la final sa fie o cantitate aproximativa de 1kg.
Apoi le taiati cubulete de marime medie, cam 1x1cm, si puneti intr-un bol mare.
Peste dovlecei adaugati ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat marunt.
Ceapa se toaca cubulete si o puneti la calit in putin ulei.
Cand se rumeneste adaugati in tigaie si carnea tocata, amestecati bine.
Continuati sa amestecati periodic pana carnea nu mai are zeama si incepe sa se rumeneasca.
O puneti peste dovleceii, ardeiul si patrunjelul din bolul mare.
Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper tot aici.
Acum mutati totul intr-o tava de cuptor adanca.
A mea a fost una mai mare, ovala si de sticla, in plus este estetic s-o servesti chiar asa direct pe masa.
Deasupra puneti rondele de rosii sau rosii cherry.
Intr-un bol mic ametecati ouale cu smantana, putina sare si piper.
Turnati uniform acest amestec peste legumele si carnea din tava. Un pic mai scuturati tava sa se distribuie peste tot.
Acum puneti cascavalul ras deasupra.
Acoperiti tava cu capac sau folie si o puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora.
Dupa cuptor recomand s-o lasati vreo 30 de minute, sa se racoreasca si aseze inainte de servire.
Si o sectiune, foarte fresh, frageda si delicioasa, o puteti servi cu salata sau orice garnitura va place.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.