Combinația de brânză și aluat pufos cu ciocolată este clasică și întotdeauna o reușită sigură la orice desert. Dar dacă în blatul cu ciocolată ascundeți și niște dovlecei, vă asigur că nimeni nu observă, ba chiar se miră de ce este așa de fraged și bun. L-am testat pe copii și musafiri adulți, a plăcut la toată lumea, deci nu ezitați să încercați și voi, este foarte simplu și rapid cu ingrediente la îndemână.
De fapt, în această rețetă combinați o budincă de brânză simplă cu un chec delicios de ciocolată și bineînțeles surpriza ascunsă - dovleceii. A mâncat cu poftă chiar și cineva care nu suportă dovleceii sub nicio formă, pur și simplu nu i-a văzut :)
În primul rând, așterneți cu hârtie de copt o tavă rotundă de cuptor cu diametrul de 26-28cm.
Într-un bol mic puneți brânza de vaci, 1 ou, 50g de zahăr, 1 lingură de făină și vanilia. Amestecați totul bine cu o lingură sau mixerul.
Mutati această compoziție în tava de cuptor și o distribuiți într-un strat uniform la baza formei.
Acum amestecați 150g de făină cu 3 linguri de cacao și 1 lingură praf de copt.
Într-un bol mai mare puneți - 1 ou, 100g de zahăr, 50g unt moale, 50ml ulei, 50g de smântână, vanilia - amestecați bine cu un mixer.
Adăugați făina cu praf de copt și cacao, mixați puțin.
Acum puneți dovleceii dați prin răzătoare și scurși bine de zeamă.
Mixați bine și trebuie să obțineți un aluat mai dens, dar lichid, ca cel de chec.
Puneți acest aluat peste compoziția din tavă și distribuiți uniform cu o lingură.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Neapărat o testați cu scobitoarea înainte s-o scoateți din cuptor.
Lăsați să se răcorească bine în tavă, măcar 1 oră înainte de servire.
Apoi eu am scos bordurile detașabile de la formă.
Am întors cu susul în jos prăjitura pe un platou/farfurie mare.
Am dat la o parte baza tăvii și hârtia de copt.
Cam asta a fost, acum o puteți orna după preferințe cu niște glazură de ciocolată sau fructele preferate.
Eu nu am avut timp de glazură, am pus doar zmeură congelată după metoda de aici.
Pandișpanul de ciocolată iese foarte fraged și puțin umed datorită dovleceilor, iar stratul de budincă cu brânză se potrivește minunat cu el.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.