Noi suntem mari consumatori de salată, în fiecare zi facem diverse combinații, dar mai schimbăm neapărat și cu murături naturale. De multe ori salata poate fi chiar o singură mâncare completă dacă punem în ea ingrediente mai sățioase și sănătoase. Aveam demult în vizor această Salată Grecească cu pui și avocado (adică e mai altfel decât varianta clasică), a venit chiar la fix în colaborarea cu magazinele LaDoiPași.
Nu ezitați să încercați combinația, nouă ne-a plăcut mult pentru că este sățioasă dar și foarte gustoasă. E perfectă și pentru un prânz de luat în caserolă la serviciu (dressing-ul îl luați separat și turnați efectiv înainte de consum). Dacă sunteți în căutare de alte rețete interesante dar simple, vă recomand să vedeți și rubrica cu Idei și Rețete de pe ladoipasi.ro. Tot acolo găsiți în continuare și această rețetă de Salată Grecească cu pui și avocado.
Mai întâi puneți pieptul de pui pe grătar, sau îl faceți din timp pastramă de casă după rețeta mea. Eu de obicei pregătesc mai multe fileuri și le țin la congelator pentru rețete de acest tip.
Spălați, uscați și rupeți frunzele de salată.
Eu le-am mixat cu frunze de baby spanac, dar puteți să adăugați orice tip de verdeață vă place.
Pregătiți și spălați restul legumelor, aveți grijă avocado să fie bine copt și moale.
Dressingul pentru salată recomand să-l pregătiți într-un borcan mic - este mult mai ușor de mixat și păstrat la frigider pentru mai multe runde de salate.
Deci, turnați în borcan uleiul de măsline - aici am folosit uleiul marca Fine Life, din magazinele LaDoiPași.
Adăugați zeama de la o jumătate de lămâie, 2 linguri de oțet, 0.5 linguriță muștar, 1 cățel de usturoi pisat, 1 linguriță de sare, 0.5 linguriță oregano uscat și puțin piper negru măcinat.
Puneți capacul la borcan și îl agitați bine, dressing-ul este gata și chiar vi-l recomand - e foarte bun!
Tăiați repede castraveții, roșiile și ceapa - cubulețe sau felii, cum vă place.
Într-un bol mare de salată puneți frunzele pregătite, legumele tăiate și amestecați puțin cu mâinile.
Deasupra aranjați frumos feliile de pui.
Tăiați avocado cubulețe și îl puneți peste legume.
Adăugați și brânza Feta ruptă bucăți cu degetele.
Puneți și orice măsline preferați deasupra, eu am avut măsline negre fără sâmburi marca Fine Life.
Presărați peste toată salata încă 0.5 linguriță de oregano.
Chiar înainte de servire agitați bine dressing-ul și îl turnați peste salată.
La masă o amestecați ușor cu 2 furculițe și savurați, este delicioasă!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.