Oficial revenim din vacanțe și ne apucăm de treabă ușurel, am ținut neapărat să încep sezonul de rețete cu aceste brioșe minunate - au compoziția perfectă după părerea mea, și vă asigur că la gust sunt absolut fenomenale. Morcovii întotdeauna dau bine în checuri, ați văzut și la prăjitura cu morcovi, formează o textură foarte fragedă și culoare frumoasă. Fulgii de ovăz integrali dau o mică senzație de crunchy în interior și nucile pe exterior, plus aroma specifică. La noi brioșele cu morcovi și nuci au devenit un hit de la prima mușcătură, recomand neapărat să le încercați.
Iar dacă vă oprește faptul că nu aveți forme de brioșe, puteți să turnați aluatul într-o tavă de cuptor simplă, așternută cu hârtie de copt, și obțineți cea mai bună prăjitură cu nuci!
În primul rând începeți prin a pregăti morcovii - îi curățați, spălați și dați prin răzătoarea măruntă.
Recunosc că asta e partea cea mai neplăcută pentru mine, dar rezultatul va recompensa efortul :)
Într-o farfurie amestecați fulgii de ovăz cu făina, praful de copt și sarea.
Apoi puneți la topit untul și lăsați un pic să se răcorească.
Acum fiind gata morcovii rași, amestecul de făină și untul topit, ne putem apuca efectiv de gătit brioșele.
Într-un bol amestecați bine cu un tel ouăle și zahărul.
Adăugați untul topit și iarăși amestecați până se încorporează.
Puneți morcovii rași, amestecați.
La final adăugați compoziția de făină cu fulgi, mixați bine cu telul să nu fie cocoloase și ăsta e aluatul.
Puneți aluatul în formele de brioșe, umplute cam pe 2/3 din volum.
La mine forma este de silicon și nu o ung cu nimic, dar dacă aveți forme de teflon, recomand să așterneți hârtii de brioșe.
Deasupra presărați peste brioșe câte puțin din nucile tocate.
Le coaceți timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade.
Am făcut și un test, jumătate din aluat l-am turnat într-o tavă de chec, nefiind înalt a ieșit un fel de prăjitură mai joasă, dar foarte bună și pufoasă.
Deci ușor puteți improviza o prăjitură sau chec din acest aluat, dacă nu aveți chef de brioșe.
Copiii mei adoră aceste brioșe cu morcovi, și eu mă bucur în plus pentru că am găsit încă o utilizare eficientă a fulgilor de ovăz.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.