Mici pe pâine, la grătar

Foarte faină această metodă de a prepara micii la grătar, fără să-i modelați, mai ales dacă aveți pastă de mici făcută în casă(eu așa vă recomand, nu e greu și merită!). Aroma de mici copți și pâinea crocantă rumenită la grătar se potrivesc foarte bine, dar am 2 atenționări și obiecții pentru această metodă:

- trebuie de lucrat repede și atent cu feliile de pâine la grătar, se ard imediat și dacă nu aveți grijă se fac cărbune. Deci organizare ceva mai atentă la proces, vedeți mai jos cum am făcut eu;

- nu faceți prea mult, doar cât veți mânca atunci proaspeți la masă. A 2-a zi pâinea devine moale și prea elastică, nu mai are textura aia crocantă, deci își pierd farmecul. Mai bine reîncălziți micii normali, decât cei pe pâine.

În rest recomand să încercați, este interesant, gustos și frumos așa să-i serviți, merg de minune pe lângă niște murături sau salată, bineînțeles și niște muștar!

Ingrediente
Pastă de mici
500 g
aveți în pași link spre rețeta mea, sau cumpărați gata preparată
Pâine
1 buc
oricare preferați
Pași de urmat
Pas 1

Faceți pastă de mici în casă, și bineînțeles vă recomand rețeta mea de aici, simplă și la îndemână pentru oricine. Deja a fost testată de multe ori și mi s-a spus că sunt cei mai buni mici mâncați vreodată.

Doar să aveți grijă, că trebuie preparată cu o seară înainte!

Mici pe pâine, la grătar - Pas 1
Pas 2

Feliați pâinea, faceți focul la grătar(nu prea puternic!) și o puneți să se rumenească puțin, dar numai pe o singură parte.

Aveți grijă că se rumenește foarte repede și o puteți arde în câteva secunde!

Mici pe pâine, la grătar - Pas 2
Pas 3

Acum o scoateți pe toată de pe grătar cu niște clește, lăsați pe un platou sau farfurie să se răcească 5 minute.

Mici pe pâine, la grătar - Pas 3
Pas 4

Pe partea rumenită, ungeți fiecare felie cu pastă de mici, neteziți și uniformizați bine cu lingura.

Mici pe pâine, la grătar - Pas 4
Pas 5

Lăsați feliile așa unse cu carne pe farfurie, nu le puneți la grătar până nu ați uns toată pâinea.

Mici pe pâine, la grătar - Pas 5
Pas 6

Apoi le puneți pe grătar cu carnea în sus și felia cu partea neprăjită în jos.

Eu le-aș pune imediat cu carnea în jos data viitoare, dar testați și voi cum e mai bine.

Mici pe pâine, la grătar - Pas 6
Pas 7

Vroiam să vă arăt această poză ca atenționare - aveți grijă să nu fie focul prea iute și să nu vă îndepărtați prea mult de grătar. Pâinea se rumenește imediat și noi am reușit o parte chiar s-o ardem puțin...

Deci întoarceți feliile cu carnea în jos și lăsați până se rumenesc frumos. Cel mai bine este să lucrați cu un clește aici.

Mici pe pâine, la grătar - Pas 7
Pas 8

Serviți calzi, cât pâinea este crocantă și carnea fragedă.

Merge bine cu muștar și murături de casă, sau o salată.

Poftă Bună!

Mici pe pâine, la grătar - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min