Prajitura cu mere la tigaie

Mi se par geniale aceste retete de prajituri la tigaie, am testat in ultima perioada si prajitura cu mere, inevitabil dupa succesul prajiturii marmorate, ambele sunt minunate, sa vi le notati si folositi cu spor! Bineinteles ca nu mai este acum o problema sa folosesti cuptorul pentru o prajitura clasica, dar daca aveti in el niste mancare pentru pranz/cina si brusc v-a venit pofta si de o prajitura cu mere? La mine solutia este acum aceasta prajitura cu mere la tigaie, se gateste foarte simplu, este rapida, pufoasa si gustoasa.

Bineinteles ca nu este o super prajitura capodopera, doar un pandispan simplu si pufos cu mere, dar va asigur ca se va manca si savura cu mare pofta. Daca il ornati si cu niste frisca/smantana/crema deasupra, usor se transforma intr-un tort rapid!

Puteti gati prajitura in tigaie de orice marime - dar sa aveti in vedere ca in tigaia de 24-26cm va fi ceva mai inalta si cea de 28cm, mai joasa. Minunat si trick-ul cu hartia de copt pentru a intoarce prajitura, sa-l luati aminte chiar si la vreo omleta...

Ingrediente
Mere
1 buc
Oua
2 buc
Zahar
130 g
Ulei
60 ml
Lapte
140 ml
Faina alba
200 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Marul se taie in jumatate si se curata de cotor.

O jumatate taiati felii subtiri, iar cealalta cubulete mici.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 1
Pas 2

Ungeti tigaia(neincalzita) cu putin unt sau ulei si presarati peste ea 1 lingura de zahar.

Usor o scuturati sa se distribuie uniform zaharul.

Am folosit tigaia medie de 24cm in diametru, ar merge bine si in una de 26cm aceste cantitati.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 2
Pas 3

Aranjati frumos la baza tigaii feliile de mere.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 3
Pas 4

Acum, intr-un bol amestecati bine cu un tel cele 2 oua, zaharul, sarea si esenta de vanilie.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 4
Pas 5

Adaugati cate putin uleiul si amestecati.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 5
Pas 6

Apoi laptele.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 6
Pas 7

Puneti si faina cu praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 7
Pas 8

La final adaugati merele, taiate cubulete, in aluat si iarasi amestecati.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 8
Pas 9

Turnati acesta in tigaia cu mere pregatita anterior.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 9
Pas 10

Acoperiti cu capac si puneti pe aragaz la foc mic pentru 25-30 de minute.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 10
Pas 11

Dupa acest timp veti observa ca bordura usor se rumeneste iar aluatul de deasupra nu mai este lipicios. E timpul s-o intoarcem.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 11
Pas 12

Pentru asta acoperiti tigaia cu o bucata de hartie de copt, apoi cu o farfurie.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 12
Pas 13

Cu atentie o intoarceti si luati tigaia la o parte.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 13
Pas 14

Acum luati prajitura cu tot cu hartie si o mutati inapoi in tigaie pentru inca 5 minute la foc mic.

Dupa acest timp inchideti aragazul si lasati sa se raceasca direct in tigaie sau o scoateti pe farfurie/platou.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 14
Pas 15

Portionati si serviti cu mare pofta, este la fel de buna calda sau rece.

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 15
Pas 16

Aici sunt aceleasi ingrediente, dar am facut prajitura in tigaie de 28cm, este perfect de inalta, ar merge cateva felii de mere in plus la baza si mi se pare ca este varianta cea mai buna.

Pofta Buna!

Prajitura cu mere la tigaie - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min