Vă propun astăzi o salată simplă dar foarte interesantă, combinație de creveți cu verdețuri, ananas și puțin cașcaval+ouă pentru gust mai complet. Pe lângă faptul că se prepară repede, arată foarte bine pe masa festivă, iar creveții de cele mai multe ori sunt de mare efect.
Sosul îl puteți prepara după gustul propriu - eu de obicei combin maioneză cu iaurt grecesc, dar puteți rămâne doar la maioneza clasică. În acest caz să vă asigurați că aveți niște EspiFORTE la îndemână, este greu să te abții la o masă festivă de la atâtea bunătăți, așa că să fiți pregătiți.
- EspiForte este un dispozitiv medical. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare!
În primul rând vă recomand să fierbeți creveții - este suficient 2-3 minute în apă cu sare clocotită.
Apoi se scot pe o farfurie cu o spumieră.
Deasupra le stropiți cu puțină zeamă de lămâie și lăsați să se răcească complet.
Pregătiți sosul pentru salată, eu folosesc de obicei maioneză la borcan, combinată cu iaurt grecesc și un pic de sare după gust.
Pregătiți și restul ingredientelor pentru salată:
- spălați și uscați frunzele de salată.verdețurile;
- fierbeți și curățați ouăle, etc.
Acum ne apucăm efectiv să montăm salata.
Pe un platou mare și frumos puneți primul strat de verdețuri.
Deasupra distribuiți cuburile de ananas.
Stropiți cu sosul pregătit mai sus.
Taiați ouăle fierte în cuburi medii și le puneți peste salată.
Le ungeți și pe ele cu sosul de maioneză.
Treceți cașcavalul prin răzătoarea fină chiar deasupra salatei, să se aranjeze mai frumos.
La final aranjați frumos creveții deasupra și salata este gata.
Se poate servi imediat sau în câteva ore.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.