Când am postat zilele trecute pe site rețeta de chifle pentru hotdog, soțul m-a întrebat când voi pune și efectiv rețeta unui hotdog. M-am uitat puțin surprinsă la el și i-am spus că nici nu aveam de gând să o pun, pentru că, cine nu știe să monteze un hotdog? Așa am avut o discuție în care m-a convins că totuși ar fi bine să o fac, cu mici exemple și tipsuri, pentru un hotdog frumos, de efect și exemplar - așa cum l-am savurat cu toții în ultimele săptămâni.
Deci pot să vă spun că sunt vedete neașteptate pe masă hotdog-urile, copiii efectiv sunt încântați când le fac, bineînțeles nici noi nu le ducem la ureche :)
Hotdog-ul de casă poate fi montat personalizat pentru gusturile fiecăruia, copiii nu au vrut cu ceapă, iar noi chiar am savurat-o așa caramelizată sau puțin marinată în oțet de mere, recomand să nu evitați verdețurile pentru că dau un gust fresh și culoare în plus. Bineînțeles, puteți să adaptați rețeta la cârnați sau mici de casă, cu orice topping vă dorește pofta în acel moment!
În primul rând pregătiți chiflele pentru hotdog după această rețetă de chifle minunată.
Eu le fac aproximativ în 2 ore și las la răcit încă minim 30 de minute înainte să asamblez hotdogii.
Apoi mă apuc să caramelizez ceapa - puteți folosi ceapă roșie sau albă, ambele sunt delicioase.
Deci topesc într-o tigaie 30-50g de unt, pun ceapa tăiată felii subțiri și 2 linguri de zahăr. Mai întâi o călesc normal la foc mediu.
Iar când începe să se rumenească, fac focul foarte mic și o mai călesc până scade mult cum vedeți în poză, aproximativ încă 15-20 de minute.
O altă variantă, mai fresh, ar fi să marinați repede ceapa - adică o tăiați rondele subțiri, presărați puțină sare, zahăr, oțet/zeamă de lămâie și eventual oregano.
Masați bine cu mâinile și lăsați 5-10 minute, este foarte bună și rapidă.
Pregătiți restul ingredientelor, tăiați felii lungi castraveții, eventual și niște felii de ardei proaspăt sau marinat.
Am avut aici în plus și puțină maioneză de casă, iar muștarul îl alegeți după gust - mai picant, sau deloc picant pentru copii.
Rumeniți crenvurștii într-o tigaie cu foarte puțin ulei, la fel puteți să-i încălziți pe tigaia grill sau chiar la grătar afară.
Acum montăm hotdogii:
- tăiați chifla pe lung și ungeți una dintre felii cu muștarul preferat, eventual și puțină maioneză;
- puneți în capete feliile de castraveți și ardei tăiate;
- pentru noi am făcut hotdogul cu ceapă caramelizată, copiii nu au vrut;
- la final adăugați crenvurștii și ketchupul.
Am uitat să fac o poză și cu verdeața, o adăugați puțin mai înainte sub crenvurști.
Am montat hotdogul personalizat pentru fiecare membru al familiei și le-am aranjat frumos pe un fund de lemn.
Tare mare succes au avut - și servirea, și hotdogii, acum trebuie să le explic copiilor de ce nu putem mânca hotdogi în fiecare zi :))
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.