Mi-a plăcut mult să lucrez cu marțipanul de casă la rețeta de Stollen, apoi am zis să improvizez niște bomboane gen Mozart, dar adaptate gusturilor și preferințelor noastre. De data aceasta am ales să fac marțipanul fără albuș de ou crud, l-am înlocuit cu apă și a fost la fel de bun, în plus, vegan sau de post. Apoi zahărul pudră l-am înlocuit cu îndulcitor pudră GreenSugar(pe bază de ștevie și eritritol), și mi-au ieșit niște bomboane fine, de post și low-carb!
Dacă folosiți zahăr pudră simplu, vor fi bombonele clasice, deci puneți ce vă place și preferați. Am fost surprinsă de succesul acestor bomboane la copiii mei, tare le-au apreciat și nu se mai opreau din mâncat.
Eu le-am pregătit simple, dar puteți să le umpleți cu alune/migdale, merișoare confiate sau ganache dens de ciocolată. Oricum sunt delicioase și nu ezitați să le încercați!
Puneți într-un bol făina de migdale, adăugați zahărul sau îndulcitorul pudră și amestecați bine cu o lingură.
Turnați apa și esența de vanilie, plus alte arome dacă doriți.
Amestecați mai întâi cu o lingură toată compoziția.
Apoi cu mâinile, până devine ca un aluat uniform, moale și nelipicios - ca o plastilină.
Această cantitate de marțipan eu am împărțit-o în 2 batoane și le-am lăsat la frigider până am avut timp să modelez bomboane din ele(le puteți lucra și imediat). Se pot păstra și o lună la frigider, deci puteți face cantitate mai mare de marzipan din timp.
În plus, am observat că după ce mai stau la frigider, zahărul/îndulcitorul pudră se dizolvă mai bine în marzipan, așa este și mai bun la gust.
Am luat primul baton și l-am tăiat în cuburi de aproximativ 1.5cm.
Și am modelat din ele biluțe uniforme și netede.
Aici puteți pune în mijloc niște alune/migdale, merișoare, cuburi de ganache, etc.
Topiți ciocolata neagră pe baie de aburi sau la microunde.
Treceți biluțele de marzipan prin ciocolată.
Le scoateți atent cu furculița și scuturați încet excesul de ciocolată topită.
Le aranjați atent pe un platou sau tavă așternută cu hârtie de copt. Eu le manevrez foarte ușor dacă folosesc 2 furculițe.
Apoi le puneți la frigider pentru 2-3 ore, sau mai mult.
Chiar sunt neașteptat de bune, pe noi ne-au surprins și cu siguranță le vom repeta și de Crăciun.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.