Astazi vreau sa va propun o varianta de vin fiert mai eleganta, de sarbatoare, din vin alb si putin alta combinatie de mirodenii decat la vinul fiert rosu. Mi-a placut enorm si chiar va recomand sa-l incercati intr-un moment de tihna cu cei dragi.
Intr-o cratita mica turnati 150ml de apa, adaugati ghimbirul taiat felii, batoanele de scortisoara, anasonul si cardamonul.
Puneti pe plita si fierbeti la foc mic 2-3 minute.
In acest timp spalati repede portocala si o taiati felii subtiri.
Adaugati in cratita cu mirodenii si mai lasati sa fiarba 2 minute.
Acum puneti zaharul.
Si vinul.
Amestecati atent sa se dizolve zaharul si lasati pe foc pana incepe sa fiarba.
Imediat il luati de pe plita, lasati sa se mai linisteasca si patrunda 10 minute inainte de servire.
Serviti cu feliile de portocala si cateva mirodenii din cratita, este delicios si foarte elegant.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.